Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:in cati ani se amortizeaza:
- o cladire veche cumparata;
-o cladire noua;
-o cladire reevaluata.
Multumesc si o zi buna,
Steluta
Cladirile se amortizeaza conform catalogului de amortizare emis de MF
indiferent daca sunt noi .Depinde de alte specificatii durata lor de amortizare decat cele spuse de tine ;
In mod normal atunci cand cumperi o cladire ;fostul proprietar trebuie sa-ti furnizeze toate datele legate de anul de constructie si de amortizarea inregistrata la zi ; astfel la anul intrarii in functiune se va completa corect anul in care a fost dat in folosinta cladirea , iar amortizarea din perioada respectiva se inregistreaza intr-un cont in afara bilantului; astfel tu vei amortiza doar restul anilor ramasi de la punerea in functine pana la expirarea termenului de amortizare;
Orice reevaluare a proprietatii imobiliare nu este luata in considerare la calculul amortizarii fiscale/pentru stabilirea valorii fiscale a cladirilor . Perioada normala de amortizare a cladirilor variaza intre 40 si 60 de ani.
Amortizarea fiscala poate fi diferita de amortizarea contabila.
Amortizare cladire
rodia
Buna ziua,
Am achizitionat un spatiu de la Primarie cu destinatia pt.cabinet medical (spatiul se afla in incinta unei policlinici).Aici imi desfasor ... (vezi toată discuția)
Amortizare
cripa40
va rog sa-mi dati solutia pt urmatoarea problema:
amortizarea unei cladiri data in folosinta in 1978, se face conform catalogului in 40 de ... (vezi toată discuția)