avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Deconectare Eva Energy
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Deconectare Eva Energy

Buna ziua,

Am urmatoarea speta: in octombrie 2016 s-a incheiat 1 contract de furnizare energie electrica pentru 2 locatii de consum ( locatia A, locatia B), ambele fiind prinse in acelasi contract.
Locatia A este la zi cu toate facturile (inclusiv factura de gaz, serviciu prestat tot de Eva), dar Locatia B, are datorii la curent.
In ianuarie anul acesta, Locatia B a fost vanduta in urma unei licitatii organizate de banca.
La inceputul lunii martie s-a facut cerere de reziliere a contractului de furnizarea energiei electrice. Raspunsul celor de la Eva a venit sub forma deconectarii Locatiei A pentru datoriile acumulate pe Locatia B.
Ce se poate face in acest context pentru reconectare? Este legal ceea ce au facut cei de la Eva?
Cel mai recent răspuns: Alex-Mihail , utilizator 17:20, 3 Aprilie 2018
Este foarte posibil sa fie legal, avand in vedere ca locurile sunt pe acelasi contract si beneficiarul sunteti d-voastra (unul si aceiasi persoana).
Din punct de vedere moral insa, daca d-voastra ati produs acele datorii de ce nu vi le si asumati? de ce incercati sa va debarasati de datorie invocand diverse pretexte?
Nu incearca nimeni sa se debaraseze de nici o datorie, mai ales ca au fost platite facturile in conditiile in care nu a aparut nici un index pe ele.

Oricum, atat OPC-ul, ANRE-ul si Anti-frauda ne-au dat dreptate, deci comentariile sunt de prisos. :)
Anti-frauda....imi vine greu sa cred ca e de competenta lor, dar fie cum spuneti d-voastra.
Legat de datorii acumulate, d-voastra ati spus in primul mesaj ca ele exista. Acum spuneti ca facturile sunt achitate. Cumva nu e de inteles ceea ce sustineti.

De regula, din experienta, aceste cazuri sunt foarte bine documentate si argumentate de catre furnizori iar in instanta ei au de castigat.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
sunshine_dc, utilizator
Instanta decide daca am sau nu dreptate. Cat despre acesti minunati "furnizori", nu am decat cuvinte de "lauda".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari ref legea 123/2012 / ordinul nr. 6/2017 Suceveanu Suceveanu Buna ziua ! Am cateva intrebari ref actele normative precitate in titlu: 1. Legea 123/2012 - Legea energiei electrice și a gazelor naturale \"ART. ... (vezi toată discuția)
Refuz reconectare energie electrica bukinst bukinst In urma cu 3 ani am inchiriat un imobil in Sibiu unei firme cu contract incheiat la notar. Am inregistrat contractul la organele fiscale si am platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Declaratie furnizare energie electrica HoratiuBut HoratiuBut Un chirias vrea sa incheie contract de furnizare a energiei electrice prin RDS RCS.Tin sa precizez ca institutia este de fond locativ... se poate incheia un ... (vezi toată discuția)