avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare ICC in urma angajarii persoanei?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare ICC in urma angajarii persoanei?

Buna ziua. Am urmatoarea intrebare. O prietena a fost angajat la o societate comerciala. In aceasta perioada, ea a ramas insarcinata. A intrat in CCC pentru 2 ani de zile. Dupa 1 an si 1 luna, ea s-a angajat la aceeasi firma pe alt post pentru intregirea veniturilor. Au fost 5 luni( din 01-03-2017 pana in 31-07-2017) cu 2 ore/zi si un venit net de 303 lei pe luna; si3 luni (din 01-08-2017 pana in 31-10-2017)cu 4 ore/zi venit net de 557 lei pe luna, salar minim pe economie. Incepand cu data de 01-11-2017 a demisionat din acest post si a revenit la vechiul post(cel din care a plecat in CCC) pentru a lua suplimentul de insertie.
Este legal sa fie contactata de catre Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala in vederea recuperarii sumei de 9864 lei reprezentand indemnizatia pentru cresterea copilului in lunile in care ea a fost angajata(01-03-2017---31-10-2017)? Mentionez ca posturile au fost diferite atat ca denumire cat si in COR. Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 11 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plafonul ar fi de 308,25 lei/luna ... ceea ce inseamna, intr-adevar, ca trebuie restituita ICC numai pentru perioada 01.08 - 31.10.2017 .

Scuzele mele pentru neatentie.
Dar citatia a venit pe toata perioada de 8 luni (1233*8=9864 lei). Ce ar putea face?
Multumim mult pentru raspunsuri .
O intrebare v-as ruga. Plafonul a fost de 308,25 lei / luna pentru intreg anul 2017 sau la inceputul anului a fost mai mica?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
paul1851, utilizator
acest răspuns util
Sa contestati decizia si sa le aratati modul de calcul , precum si veniturile realizate pe fiecare luna.
Inca ceva.. conteaza ca a fost vorba de acelasi angajator?
acest răspuns util
Nu conteaza acest aspect.

Alte discuții în legătură

Indemnizația de crestere a copilului având pfa Andreea Mirela Andreea Mirela Buna, sunt angajata la o firma unde lucrez cu 8 ore si am si un PFA deschis in urma unui fond european. Menționez ca am venituri din PFA undeva la 4500lei pe ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat in concediu crestere copil Andrap85 Andrap85 Buna ziua, Daca intru in concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani pot desfasura in paralel si o activitate prin contract de mandat ( mai exact ... (vezi toată discuția)
Pe perioada ccc se poate lucra? Corina271 Corina271 Buna ziua! Sotul meu este in Ccc si ar vrea sa lucreze dar fara sa,se intrerupa indemnizatia. Cu cate ore ar trebuii sa apara in contract si cate ore pe zi ... (vezi toată discuția)