avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelăciunea sau abuz de încredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelăciunea sau abuz de încredere?

Bună ziua tuturor.
In anul 2013 am lucrat o perioada scurta la o societate in capitală că șofer de tir,de ce o perioada scurta? fiindcă după 3 luni m-am convins că firma nu era așa cum crezusem, după 3 luni au început să mi se impute diferite sume pe motive banale și le-am abandonat camionul sîmbata in București în curtea firmei unde urma să descarc luni.

După 3 ani mă trezesc cu o citație la secția 13 in București unde am fost reclamat că am alimentat cca 3800 litri motorină nejustificat și precizează că această cantitate a fost alimentată in camionul firmei,nu în altele să fiu acuzat de furt,sau înșelăciune cum spun dumnealor,mentionez că nici pina azi nu m-am prezentat,am fost amendat...etc,nu m-am prezentat deoarece sunt in Franța și nu am fost in Romania de 4 ani.
Eram deci șofer de camion tir,și în scopul alimentării am primit card de motorină,cînd am abandonat camionul acele acte,card, telefon au rămas în cabină, acum sunt acuzat de înșelăciune...am citit un pic acest articol și mi se pare că nu pot fi acuzat de înșelăciune,dacă chiar ar exista o faptă aceia mi se pare a fi doar abuz de încredere,am abuzat de încrederea oferită de firmă...
Din cîteodată știu dosarele se clasează,dar nu știu după ce timp, criterii,etc
Mă poate cineva ajuta cu info? eventual pe email,mihaigavril94@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:37, 28 Martie 2018
Ar fi indicat sa va angajati un avocat care sa mearga sa consulte dosarul si ulterior sa stabiliti impreuna strategia apararii. Daca nu va prezentati, procesul se poate desfasura in lipsa dvs si riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu executare.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Uau... știind că nu am făcut decât să le las camionul mi-am zis că ,,ce să îmi facă?"asta in ,2016 cînd am fost înștiințat prima dată.
Va mulțumesc

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ar fi indicat sa va angajati un avocat care sa mearga sa consulte dosarul si sa stabiliti impreuna strategia apararii. Daca nu va prezentati, procesul se poate desfasura in lipsa dvs si riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu executare.

Dacă ați primit citatie este bine sa meargă avocatul la sectie sa vada despre ce este vorba.
Acesta va va anunța cum sa procedati dupa aceea.
Puteti plati la avocat doar o suma pentru a va studia dosarul și în funcție de situație veti putea continua sau nu colaborarea juridică.

Dacă era ceva care ducea la o clasare clară probabil ca nu ati mai fi fost citat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ati precizat de un prejudiciu constand in contravaloarea a 3800 litri motorina, pare ceva serios.
Daca nu se prezinta si exista probe va fi trimis in judecata si condamnat in lipsa.
Clasarea este exclusa dupa parerea mea daca nici macar nu incercati sa aflati in concret despre ce este vorba.
Este posibil sa fie un prejudiciu mai redus...si sa se fi incarcat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de motorina soferi - societate de transport bortoi bortoi Buna ziua. Sunt intr-o dilema referitoare la conditiile de recuperare a prejudiciului efectuat de soferii angajati la firma noastra. In ultimul timp (desi ... (vezi toată discuția)
Furt de motorina danpascu danpascu Am un vecin, care a fost prins cind fura din vagoane-cisterna ,motorina. A fost dus la politie anchetat, i s-a intocmit dosar penal dupa care a fost eliberat. ... (vezi toată discuția)