.... iar mi-e mi-a promis că îmi dă și dobândă . după bani după terminarea procesului ,și că cistigăm și mi da înapoi ...
Cine v-a promis ca va da banii inapoi? Angajatorul? Cum v-a promis, verbal? Si de unde anume sa va dea banii inapoi (plus dobanda), de la cei doi soferi/clienti sau de unde?
Daca prima retinere din salariu vi s-a facut in mai 2015, a trecut mai bine de 3 ani pentru o parte din suma. Este important si, daca retinerea din salariu s-a facut cu acordul partilor (mai precis cu acordul dvs) sau in ce conditii s-a facut angajamentul de plata?
(legislatia muncii spune cam asa:
Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părților, nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie. - deci este discutabila suma respectiva care vi s-a oprit, din cel putin doua considerente, o data valoarea si a doua oara imprejurarea in care vi s-a imputat)
Din ce ati scris, vad ca s-a clasat inselaciunea si neglijenta in serviciul, dar nu si furtul? Deci? Care-i treaba cu urmarirea penala la furt?
Banuiesc ca plangere vreti sa faceti pentru clasarea la inselaciune, insa s-ar putea sa o faceti degeaba, mai ales ca nu stiti precis despre ce este vorba. Sunt cateva chestiuni care trebuiesc lamurite indeaproape in speta dvs ca sa evaluati ce sanse aveti sa va recuperati banii de la angajator, pentru ca de la suspecti (daca mai exista in cauza) nu prea vad in ce conditii o puteti face dvs. Puteti sa faceti si dvs niste demersuri insa, imi pare rau ca trebuie sa va spun, dar genul acesta de probleme sunt cam greu de rezolvat pe forum, sfatul fiind sa vorbiti cu un avocat fata in fata.