Sunt chirias de 6 ani, cu contract de chirie inregistrat la anaf. Cand mi-a fost data cheia apartamentului, proprietarul mi-a dat si o cheie de la boxa din subsol. Mentionez ca boxa a fost construita de proprietar prin acord verbal cu asociatia de locatari, si se achita o taxa lunar pt aceasta. Ieri am descoperit ca lacatul de la boxa a fost schimbat. Asociatia de locatari a luat decizia sa schimbe lacatul pe motiv ca noi suntem chiriasi si ca proprietarul e plecat in strainatate de multi ani si nu mai are nevoie de boxa. Nu ne-au instiintat despre asta iar acum atat eu cat si proprietarul nu mai avem acces la lucrurile personale depozitate acolo. Ce e de facut in situatia asta? Eu as dori sa pastrez boxa sau macar sa imi recuperez lucrurile. Administratorul nici nu a vrut sa stea de vorba cu mine iar contabilul mi-a spus verde in fata ca o sa ia el boxa ca nu e normal noi, niste chiriasi sa avem dreptul la boxa. Unde pot depune plangere pt abuz de functie si pt sechestrare de bunuri? Sau ce ar trebui sa fac in situatia asta msi ales ca eu am platit lunar taxa aferenta boxei si nu am restante la intretinere.
Atat timp cat pentru spatiul utilizat se prcepe lunar o suma este netemeinic ca fara anunt prealabil sa se restrictioneze dreptul de acces
Nu mai discutati cu administartorul si contabilul care nu au drept de decizie in asociatie
reprezentantul legal al asociatieid e proprietrai este presedintele de asociatie
Incercati sa contactati proprietarul sa obtineti document procura/delegatie pentru reprezentat interesele astfel incat sa solicitati preesdintelui de asociatie sa solutioneze problema
In conditiile in care pentru spatiul respectiv se percepe lunar o suma dar nu se permite utilizarea spatiului este de preferat ca proprietarul care a incheiat conventia cu asociatia sa clarifice situatia atat a spattiului,a dxreptului de utilizarea cat si a temeiniciei si legalitatii perceperii sumelor financiare
Daca nu puteti solutiona la nivelul asociatiei sesizati oficial serviciul sprijinire si indrumare asociatii de proprietari/locatari din primarie
Succes !