avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea unui vehicul fara permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea unui vehicul fara permis de conducere

Bunaziua, am si eu o intrebare.
Sotul meu in data de 24.12.2017 sa urcat la volanul unui vehicul neavand permis de conducere, precizez a mers cca 20 m cu masina pana la tatal sau sa ii repare farul iar cand a semnalizat dreapta sa intre pe straduta la orpit un echipaj de politie.
Nu a consumat bauturi alcoolice , a recunoscut fapta la sectie iau luat declaratie iar dupa o luna jumate l-au chemat din nou sa mai dea o declaratie el sia pastrat prima declaratie iar astazi intrand pe site la judecatorie am vazut inregistrat dosarul. A dost prima abatere a recunoscut pafta , si nu a consumat alcool.
Asta am gasit pe site
Sectie: Sectia Generala
Materie: Penal
Obiect: măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară
Stadiu procesual: Fond
Ma puteti ajunta cu un rasouns multumesc frumos o zi buna
In cauza a fost dispusa trimiterea in judecata pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 335 C.pen. constand in conducerea unui vehicul fara permis de conducere si care se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Dupa faza camerei preliminare, al carei obiect consta in verificarea competentei si a legalitatii instantei, precum si verificarea legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala, se va trece la judecata pe fond. Avand in vedere atitudinea de recunoastere a faptei, se poate solicita ca judecata sa urmeze procedura simplificata, in cazul recunoasterii invinuirii.
Dosarul se afla in camera preliminara, ar trebui sa primiti rechizitoriul. Totodata, inculpatului i se aduce la cunoştinţă obiectul procedurii în camera preliminară, dreptul de a-şi angaja un apărător şi termenul în care, de la data comunicării, poate formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
A-și dori sa știu mai exact poate face închisoare? Sau poate primi cu suspendare intre 1 și 2 ani am mai citit un caz similar și a primit 2 ani cu "suspendare"
Daca nu e recidivist, nu face puscarie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nefăcînd accident rutier are sanse la suspendare.
Ca sa isi sporeasca șansele la o pedeapsă cu suspendare oamenii obișnuiesc să își angajeze avocat asa cum si legea si judecătorul precizează.
Are sanse sa primească si o pedeapsă mai mică de 2 ani si asa ar fi bine pentru ca daca va mai comite o infracțiune aiurea va conta foarte mult.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat Marianph28 Marianph28 Am o întrebare am fost oprit de un echipaj de politie și aveam permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare (1 lună) aveam dovada ... (vezi toată discuția)
In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea unui vehicul ... cyan cyan In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea unui vehicul in perioada de suspendare a dreptului de a conduce se elibereaza dovada inlocuitoare cu ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis TheGodfather TheGodfather Risc sa fac inchisoare daca am fost oprit de politie si nu posedam permis de conducere pentru nici o categorie? Mentionez ca nu am alte antecedente penale. (vezi toată discuția)