Buna ziua, dupa 1 an si 4 luni de munca sau gandit cei de la firma respectiva sa imi faca 3 referate disciplinare unul fiindca i-am zis domnului de la paza bre, al doilea referat spunand ca am trantit usa,si al treilea ca m-am certat cu o managera.
Dupa aceea sa vin a doua zi la munca si sa imi spuna ca ei m-au concediat ,fara sa am nicio decizie de incetarea contractului sau sa am o explicatie a acestor referate facute aiurea dupa parerea mea.
Am mers la sediu ,si am vorbit cu cei de la resurse umane, spunandu-le ca eu vreau sa ii dau in judecata pe cei de la firma .Managerul respectiv mi -au spus sa ma gandesc bine,la ceea ce vreau sa fac pentru ca daca eu vreu sa ii dau in judecata ei vor fi nevoiti sa imi faca cercetare disciplinara ceea ce pe parcurs imi v-a afecta sau daca nu sa imi semnez eu singura demisa.
Vin cu intrebarea ,daca eu ii voi da in judecata am sanse sa castig in instanta daca imi va face cercetare disciplinara.
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
Prin urmare, potrivit art.7 alin.3 din HG nr.905/2017, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.
In speta, solicitati in scris angajatorului sa va comunice/elibereze un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.
Dupa ce primiti un exemplar reveniti cu detalii , pentru a va putea spune ce pasii trebuie sa urmati.
2. Indiferent de modul cum inceteaza un c.i.m.,nimeni nu va poate spune ce sanse aveti in instanta.
Mi sa spus sa mă gândesc la ce voi face și mâine dacă doresc sa mă duc să semnez încheierea contractului de munca.Din motivele enumerate mai sus mi sa încheiat contractul!
Nu prea aveti de semnat decat ca ati primit o decizie de incetare a c.i.m. sau o cerere de incetare a acestuia fie prin demisie , fie cu acordul partilor.
Concediere
kappaaa
Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea cea mai buna a fost sunata de la firma la care lucreaza ca de maine nu va mai lucra, fara nici ... (vezi toată discuția)