avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare imobl
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare imobl

Buna seara. Am facut antecontract pentru vanzarea unui apartament ,pana la un anumit termen. Eu sunt vanzator, iar cumparatorul se imprumuta la banca, iar formalitatile pentru acest lucru pot depasi termenul maxim stabilit de noi pt incheierea tranzactiei.In antecontract se specifica ca daca tranzactia nu se efectueaza din cauza vanzatorului acesta, va inapoia cumparatorului dublul avansului. Intrebarea mea este: daca eu, vanzator, nu sunt de acord cu prelungirea termenului, sunt considerata vinovata si deci trebuie sa platesc cumparatorului dublul avansului ?! Multumesc anticipat.
Solutia este incerta, ati putea fi obligata conf.contract si art.1544(2)NCC la dublul arvunei, cumparatorul ar putea dovedi ca intarzierea nu este din culpa sa ci,bancii creditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Avans prima casa AncaMadalinaUreche AncaMadalinaUreche Bună ziua. Am făcut o promisiune de vânzare cumpărare pentru a achiziționa un apartament prin prima casa. Din păcate procedura este foarte greoaie iar ... (vezi toată discuția)