Am avut o colaborare scurta cu o persoana juridica (am livrat marfa de doua ori), cu care nu am avut incheiat un contract de vanzare-cumparare. A trecut de 60 de zile, de la data scadenta pe factura si el inca figureaza cu datorii de la prima factura (termen pe factura de 30 zile). In total figureaza cu un credit de 6.500 Ron si "nu poate plati ca nu are de unde!". Se poate deschide procedura de faliment ? si care sunt pasii de urmat?
Multumesc anticipat!
in primul rand, conform reglementarilor legii insolventei (lg 85/2006) plafonul minim pentru deschiderea procedurii insolventei este de 30.000 lei. din start , nu e o idee buna aceasta procedura.. Persoana figureaza cu un debit si nu cu un credit (asta vis a vis de modul de exprimare).Puteti merge pe o somatie de plata, taxa de timbru maxim 40 lei, procedura cu solutionare cu celeritate. Apoi apelati la un executor judecatoresc. e bine sa vorbiti cu un consilier juridic sau avocat sa va ajute la redactare si reprezentare in mod corespunzator
Faliment
adrian.bacau
Am avut o colaborare scurta cu o persoana juridica (am livrat marfa de doua ori), cu care nu am avut incheiat un contract de vanzare-cumparare. A trecut de 60 ... (vezi toată discuția)