avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... stare de insolventa prezumata a fi vadita
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

stare de insolventa prezumata a fi vadita

daca un debitor nu a achitat o factura in 30 zile de la scadenta si ulterior instraineaza o parte din activele firmei savarseste infractiunea de bancruta chiar daca nu si-a cerut insolventa sau nu ia fost ceruta de creditor?
Cel mai recent răspuns: Canon01 , utilizator 22:51, 20 Iunie 2011
termenul de neplata nu este de 30 de zile, ci de 90. la care adaugi si valoarea creantei care trebuie sa fie de minim 45.000 ron.

pina la deschierea procedurii de insilventa, debitorul poate face orice doreste cu patrimoniul sau. In cazul in care se deschie procedura, lichidatorul are dreptul de a verifica tranzactiile facute si de a solicita anularea lor, in conditiile legii.

art 143 din lg 85 / 2006 spune ca "înstrăinează, în frauda creditorilor, în caz de insolvenţă a debitorului, o parte din active". Starea de insolventa fiind o stare prealabila declararii falimentului si prezumata de catre lege (in conditiile art.3 din lg 85), practica DNA considera ca nu este necesara admiterea unei cereri de deschidere a procedurii insolventei de catre o instanta de judecata.

ce articol din lg 85-2006 prevede termenul de 90 yile si valoarea creantei de 45000 lei?
Ma puteti ajuta cu practica DNA in acest caz?

am spus insa ati citit postul meu pe diagonala :) art.3 pct.1 lit.a si art.3 pct.12.
practica DNA nu este publica ca sa va pot indica o bibbliografie, eu o stiu din experienta cabinetului meu si din discutiile cu alti colegi, de-a lungul timpului.

Pentru o practica judiciara incercati sa cititi culegerile de sentinte ale Curtilor de Apel.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa carmendehelean carmendehelean Va rog sa-mi spuneti in ce conditii un furnizor poate declansa procedura de insolventa a datornicului(SRL).Daca se poate sa-mi dati legislatie.Va multumesc (vezi toată discuția)
Stare de insolvabilitate marss marss Sunt asociat unic la un SRL care nu mai desfasoara nici o activitate de 5 ani si care nu a mai platit nici o obigatie la finante.Nu am putut suspenda firma ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna? Dahrma Dahrma Ce inseamna infractiune de bancruta? (vezi toată discuția)