avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FALIMENT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FALIMENT

Am avut o colaborare scurta cu o persoana juridica (am livrat marfa de doua ori), cu care nu am avut incheiat un contract de vanzare-cumparare. A trecut de 60 de zile, de la data scadenta pe factura si el inca figureaza cu datorii de la prima factura (termen pe factura de 30 zile). In total figureaza cu un credit de 6.500 Ron si "nu poate plati ca nu are de unde!". Se poate deschide procedura de faliment ? si care sunt pasii de urmat?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 13:43, 26 Octombrie 2009
Valoarea creantei dvs este departe de a se depasi pragul necesar pentru a putea solicita intrarea debitorului dvs in procedura de reorganizare judiciara.(30000 ron)
Aveti insa la indemana procedura somatiei de plata. Este cea mai simpla si uzula procedura de recuperare a creantelor de la debitori datorita faptului ca se desfasoara fara parcurgerea anumitor etape necesare in dreptul comun. Din ceea ce ati postat pe acest forum referitor la creanta dvs consider ca puteti obtine un titlu executoriu recurgand la ordonanta 5/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment adrian.bacau adrian.bacau Am avut o colaborare scurta cu o persoana juridica (am livrat marfa de doua ori), cu care nu am avut incheiat un contract de vanzare-cumparare. A trecut de 60 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare deschidere procedura insolventa Cristianna Cristianna Buna ziua!Vrem sa cerem deschiderea procedurii de insolventa a unei firme debitoare.Ce acte trebuie sa anexam cererii?Avem factura stampilata si semnata cu ... (vezi toată discuția)
Falimentul si garantia mobiliara ENGFULL ENGFULL cum trebuie procedat in cazul in urmatoarea speta debitorul este declarat in faliment creditorul are facturi emise si neincasate de 70.000 Euro , pentru ... (vezi toată discuția)