avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezoluționare/reziliere contract de întreținere. Se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezoluționare/reziliere contract de întreținere. Se poate întâmpla acest lucru fără ca eu (întreținătoarea) să fiu înștiințată?

Buna seara,
Acum 10 ani am facut contract de intretinere cu bunica mea pe apartamentul in care am crescut si in care de-a lungul anilor am bagat ceva banuti in imbunatatiri plus ca am trimis bani acasa, eu fiind plecata din tara din 2007. Nu am chitante pe toti banii timisi doar pe €4000, dar majoritatea mobilei din casa, parchet, etc plus medicamente etc sunt cumparate de mine. In ultimele 7-8 luni, bunica mea a inceput sa ameninte ca strica contractul de intretinere daca nu trimit mai multi bani si mai e si influentata de tatal meu (fiul ei, cu care eu nu am o relatie buna deloc si care a avut testament pe apartament pana in 2007) fiindca m-am casatorit recent si el nu a fost invitat la nunta si de aici se gandeste ea sa faca in ambitie. Intrebarea mea este urmatoarea... poate sa strice contractul in absenta mea, fara ca eu sa fiu instiintata? Sau daca m-a dat in judecata, eu avand adresa la apartamenul respectiv, nu aveam cum sa primesc nici o citatie personal. Sunt putin ingrijorata mai ales de faptul ca nimeni din tara nu imi spune absolut nimic, nici macar nu imi raspunde nimeni la tel...sunt foarte curioasa pe cine am omorat de am ajuns persona non grata de cand m-am casatorit. Deci, va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, e posibil ca actul sa fi fost anulat? cel putin sa stiu la ce sa ma astept, sa nu mai trimit bani ca fraiera . Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA VIZITIU , Avocat 08:06, 10 Aprilie 2018
În primul.rand faceti in asa fel incat sa vada contractul un avocat.
Trebuie analizată întreaga situație de fapt si juridică.
Nu trebuie să veniți în România pentru a face acest lucru putand face plata si trimite contractul la avocat pentru o examinare atenta.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Contractul de intretinere presupune sa i prestati intretinere efectiv. Intretinerea consta in haine, medicamente, hrana, ingijire. Un contract de intretinere nu poate fi executat la distanta. daca stiati ca veti pleca trebuia sa intocmiti un contract de renta viagera, unde trebuia sa platiti bani , ceea ce faceti acum.
In principiu orice act este anulabil , iar daca se dovedeste ca nu ati prestat intretinerea...cu atat mai mult.
Insa contractul de intretinere cu acordul ambelor parti se poate transforma in renta viagera.
Nu e vorba de anulare ci de rezolutiunea contractului ceea ce este altceva din punct de vedere juridic...daca vrem sa fim riguroși juridic...
Sunt multe aspecte de analizat pentru ca o judecată de acest fel presupune aparari complexe din toate punctele de vedere.Examinarea contractului este foarte importanta dar si restul aspectelor au relevanță la un proces de acest fel.
Eu am plecat din tara in februarie 2007, contractul a fost făcut în noiembrie 2007 tocmai sa pot trimite bani in tara, respectiv bunicii fiind a ea m-a crescut de la 5 ani. E foarte multa ranchiună, avaritate si răutate in familia din care provin. In contract scrie ca pe tot parcursul vieții ei si cu înmormântarea trebuie sa acord intretinere in valoare de 154.100 Ron. Deci, trebuie sa duc contractul la un avocat. Vroiam doar să stiu dacă se poate face rezoluționa in lipsa mea fara ca eu sa fiu anunțată, sa stiu. Va multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezolutiunea intervine pentru neexecutarea culpabila a obligatiei contractuale de intretinere.

Obligatia de intretinere poate fi executata prin remiterea unor bunuri, destinate subzistentei, precum si prin asigurarea unor servicii, remiterea putand fi facuta chiar daca aveti resedinta stabilita efectiv in alt stat.

Martori exista, care sa atesta ca ati dobandit anumite bunuri, ulterior le-ati remis persoanei intretinute?

Puteti dobandi chitantele , facturile aferente?

Aveti bonuri fiscale, ale acte doveditoare?

Citarea dumneavoastra se va realiza la ultimul domiciliu, ati putea ruga postarita sa va anunte, daca este demarat un proces impotriva dumneavoastra.

Citarea se poate realiza la usa instantei, pe portalul instantelor de judecata www.portal.just.ro, printr-un ziar de circulatie nationala.

Citarea se poate realiza la o adresa precizata de dvs, in ROMANIA, unde puteti primi actele procedurale.

Accesati www.portal.just.ro, unde veti observa atat citatiile, cat si dosarele cu numele dumneavoastra, ca parte in dosar.

Succes!

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare cumparare uzufruct viager aditza_mxm aditza_mxm buna ziua. ma confrunt cu o problema, si nefiind in tara i-mi este destul de greu sa gasesc solutii. acum 2 ani bunica mi-a facut contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ciprianradu ciprianradu in data de 20-12-2002 sa semnat un contract de intretinere intre mine si bunicii mei prin care ma compromit sa-i intretin si sa-i inmormantez dupa obiceiul ... (vezi toată discuția)
Lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere mikaelakiti mikaelakiti Buna ziua! Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu ... (vezi toată discuția)