Buna seara,
Acum 10 ani am facut contract de intretinere cu bunica mea pe apartamentul in care am crescut si in care de-a lungul anilor am bagat ceva banuti in imbunatatiri plus ca am trimis bani acasa, eu fiind plecata din tara din 2007. Nu am chitante pe toti banii timisi doar pe €4000, dar majoritatea mobilei din casa, parchet, etc plus medicamente etc sunt cumparate de mine. In ultimele 7-8 luni, bunica mea a inceput sa ameninte ca strica contractul de intretinere daca nu trimit mai multi bani si mai e si influentata de tatal meu (fiul ei, cu care eu nu am o relatie buna deloc si care a avut testament pe apartament pana in 2007) fiindca m-am casatorit recent si el nu a fost invitat la nunta si de aici se gandeste ea sa faca in ambitie. Intrebarea mea este urmatoarea... poate sa strice contractul in absenta mea, fara ca eu sa fiu instiintata? Sau daca m-a dat in judecata, eu avand adresa la apartamenul respectiv, nu aveam cum sa primesc nici o citatie personal. Sunt putin ingrijorata mai ales de faptul ca nimeni din tara nu imi spune absolut nimic, nici macar nu imi raspunde nimeni la tel...sunt foarte curioasa pe cine am omorat de am ajuns persona non grata de cand m-am casatorit. Deci, va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, e posibil ca actul sa fi fost anulat? cel putin sa stiu la ce sa ma astept, sa nu mai trimit bani ca fraiera . Multumesc anticipat
Incetarea contractului prin rezolutiune este prevazuta de art.2263(3)NCC si nu poate fi pronuntata decat de instanta ptr.neexecutarea fara justificare a obligatiei de intretinere.Puteti dovedi ca v-ati indeplinit obligatiile contractuale cu:martori,inscrisuri.Daca nu se cunoaaste adresa dvs. veti fi citata prin mica publicitate si afisare la usa instantei.Verificati pe siteul www.portal.just.ro introducand in campul respectiv numele dvs.
Buna ziua, da, m-a dat in judecata, mi-am gasit numele, m-a dat in judecata pe data de 2/02/2018, in luna mai e prima infatisare... de asta nu imi raspunde nimeni la tel, dar oare banii din cont ii scoate cineva? In fine, care e urmatorul pas poate sa imi spuna cineva va rog? Daca nu imi spuneati dumneavoastra unde sa caut nici nu stiam ce se intampla in lipsa mea
Multumesc frumos de raspuns, am verificat si da, m-a dat in judecata, prima infatisare este intr-o luna jumate, nu sunt citata prin publicitate, ultima mea adresa este exact unde locuieste bunica mea, nimeni nu-mi raspunde la tel, deci trag concluzia ca au vrut sa faca totul in lipsa mea daca e posibil, mai ales ca nu exista alta posibilitate ca eu sa aflu . Multe dintre chitante nu le am eu, le are chiar bunica mea, imbunatatirile la apartament sunt facute de varul meu, parchet, termopane etc sunt puse de un frate vitreg care poate depune marturie, nu am chitante pentu medicamente, tratamente, dar am mesaje pe tel cu ce tratamente urma pentru care ii trimiteam bani sa le cumpere. ce pot sa fac in continuare, va rog frumos sa imi spuneti. Multumesc
In cazul unui proces, citarea dvs se va face la domiciliul indicat de reclamant. Citatiile sunt lasate la cutia postala si, astfel, procedura de citare apare ca fiind legal indeplinita.
Raspunzandu-va concret la intrebare: da, este posibila judecarea cauzei in lipsa dvs., pe baza probelor administrate de catre reclamant. Intr-o astfel de situatie, nu va puteti apara si depune probe in apararea dreptului dvs
De aceea, ceea ce trebuie sa faceti este sa verificati periodic portalul instantei competente, dupa nume, sa pastrati toate documentele care atesta sumele de bani trimise,