avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme asociatie de proprietari

Buna ziua,
In blocul meu mai suntem 5 apartamente fara centrala si care suntem legate la o coloana veche de apa. S-a spart o teava de apa rece la subsol iar asociatia refuza sa o repare pe banii din fondul de reparatii deoarece "banii s-au dus la furnizor pentru penalitati".
Din cele 5 apartamente fara centrala 2 apartamente sunt trecute 0(zero) persoane la intretinere. In unul din apartamente se locuieste si asociatia stie asa dar nu ia nici o masura. Problema este urmatoarea:
-toate pierderile le baga la cele 3 apartamente care sunt trecute la intretinere (100 mc pierdere apa rece)
-la apa calda(neexistand pierderi in subsol), pierderea o baga doar la mine si la inca un apartament desi al 3-lea apartament nu are centrala dar si tot timpul da consum 0(zero) la apa calda.
Am mers si am cerut o explicatie legata de apa calda (pierderea fiind foarte mare 10mc de persoana) si mi-au spus "va fura vecinii". I-am rugat ca in cazul asta sa ia masuri si mi-au zis sa caut eu pe cineva care se pricepe la instalatii si sa merg la fiecare apartament sa verific. Le-am explicat(desi trebuiau sa stie) ca eu nu am nici un drept sa bat la om la usa sa ii spun ca il banuiesc de furt si sa verific, dar de la asociatie au zis ca nu au ce sa faca ei.
E normal ca un apartament care are trecute persoane la intretinere sa nu plateasca pierderile la fel ca restul? Sau e normal ca un apartament care are 0(zero) persoane trecute la intretinere sa nu plateasca pierderi?
Exista o posibilitate sa ii dau in judecata pentru asta si sa am castig de cauza? Unde ma pot adresa in afara de tribunal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:04, 29 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand...este interzis a se folosi banii din fondul de reparatii pentru altceva decat reparatii!! Sa citeasca legea!!Daca mergeti in instanta pt asta ...si-o ia.
Teava din subsol este parte comuna si toata lumea participa...cu sau fara centrala...toti.
Cel mai sigur pt dvs...adresati-va instantei.
1-
asociatia refuza sa o repare pe banii din fondul de reparatii deoarece "banii s-au dus la furnizor pentru penalitati".

Afirmatia asociatiei de proprietari contravine si incalca dispozitiile in vigoare
Fondul de reparatii poate fi utilizat numai pentru intretinerea si reparatia partii comune de constructii si de instalatii din condominiu
2-Pentru solutionare sesizati oficial presedintele de asociatie
Daca va confruntati cu refuz sesizati oficial initial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie canalizare ContSters61266 ContSters61266 in factura emisa de apanova exista si o rubrica de \"canalizare apa calda\", a carei valoare se imparte conform legii 230 si hg 1588. desi aveam consum 0 la ... (vezi toată discuția)
Deși suntem plecați din țară și apartamentul este nelocuit, lunar apar pe listă pierderi de apă. de ce trebuie să le plătim dacă nu consumăm nimic? Andra_24goody Andra_24goody Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa calda/rece la asociatiile de proprietari adina.r adina.r Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si sa-mi comunicati legea si eventual articolul in care se specifica cum se repartizeaza pierderile de apa calda/rece si ... (vezi toată discuția)