avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa releveu apartament - dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa releveu apartament - dezbatere succesiune

Bun gasit,
In cazul dezbaterii unei succesiuni, obiectul acesteia fiind un apartament, lipseste releveul realizat de SC ROMCONFORT la momentul achizitionarii apartamentului (1993)-contractul de vanzare cumparare si procesul verbal, fiind la dosar. De asemenea, la dosar exista releveul realizat atunci cand s-a facut cadastrul(2007). Este suficient acesta pt a fi incheiata succesiunea?
multumesc
Cel mai recent răspuns: geodumi , utilizator 14:48, 29 Martie 2018
Este suficient. Desigur, pe langa aceste acte va trebui sa mai aveti acte de stare civila, certificat fiscal, doi martori, etc
Multumesc! Spuneti-mi va rog, este obligatoriu acel certificat de rol fiscal sau poate fi prezentata ultima chitanta care atesta plata impozitului pt intregul an in curs?

MihailZC a scris:

Este suficient. Desigur, pe langa aceste acte va trebui sa mai aveti acte de stare civila, certificat fiscal, doi martori, etc

Este obligatoriu sa fie prezentat un certificat de atestare fiscala. Nu este obligatoriu ca acesta sa fie fara datorii. Daca exista datorii, acestea trec asupra mostenitorilor ca pasiv succesoral. Certificatul fiscal poate fi obtinut pe baza unei delegatii emise de catre biroul notarial a care s-a inregistrat succesiunea.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru dezbaterea mostenirii pana intr-un an ( deces ... Cristal007 Cristal007 Buna ziua, pentru dezbaterea mostenirii pana intr-un an (deces parinte) se mai plateste acel 1% impozit catre stat din valoarea totala a bunurilor sau doar ... (vezi toată discuția)
P-v de predare-primire romconfort-cumparator elga50 elga50 Am o mare nedumerire si va rog sa ma lamuriti, daca se poate: - se cumpara un apartament (cu chirie la stat), asta prin anii \'90. Achitat integral; - ... (vezi toată discuția)
Acte notariale - vanzare apartament mihaela_2 mihaela_2 Buna ziua Intentionez sa cumpar un apartament si am nevoie de cateva sfaturi notariale. Va rog sa ma corectati/adaugati daca actele solicitate ... (vezi toată discuția)