avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intrebare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intrebare

In ce zona este legal depus un dosar civil., zona reclamantului sau al paratului.,? la judecatorie.
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 20:51, 29 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 107 NCPC

(1) Cererea de chemare în judecată se introduce la instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul pârâtul, dacă legea nu prevede altfel.

(2) Instanţa rămâne competentă să judece procesul chiar dacă, ulterior sesizării, pârâtul îşi schimbă domiciliul sau sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune nouã: instanța competentã, transmiterea cererii racman13 racman13 daca vreau sa deschid o actiune noua unde voi depune dosarul la judecatoria sectorului de care apartine cel dat an judecata sau la judecatoria sectorului de ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Deplasare in alta localitate pentru audieri? all3ss1o all3ss1o Buna ziua asi dori sa va intreb ca in cazul in care eu sunt reclamat intr-o alta localitate decat localitatea mea de domiciliu eu pentru audieri trebuie sa ... (vezi toată discuția)