avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperarea drepturilor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperarea drepturilor salariale

as dori un model de actiune pentru recuperarea drepturilor salariale; patronul firmai la care eram angajata nu a dat salariile celor 15 angajati 2 luni consecutive; actiunea pentru plata drepturilor salariale trebuie sa se faca de fiecare persoana in parte , sau exista un model de actiune colectiva; care este instanta competenta sa judece acest litigiu?
in ce condiitii pot cere despagubiri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 26 Octombrie 2009
actiunea in sine nu e ceva complicat dar trebuie sa aveti libajul adecvat pentru a va sustine cererea, pentru a putea avea raspunsuri la toate intrebarile ce se vor naste in dosarul respectiv. fiind vorba de o persoana fizica trebuie sa luati legatura cu un avocat. Puteti sa vorbiti toti cei 15 salariati, negociind astfel si valoarea onorariului. Onorariul respectiv se recupereaza de la societate
1. Potrivit art.47 C.proc.civ., mai multe persoane pot fi impreuna reclamante sau parate daca obiectul pricinii este un drept sau o obligatiune comuna ori daca drepturile sau obligatiile lor au aceeasi cauza.

2. Instanta competenta este Tribunalul judetean in a carui raza aveti domicilul.

3. Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare cu rata inflatiei Zetu Elena Zetu Elena In cazul in care se constata ca unei persoanei s-a calculat eronat unele drepturi salariale pe o anumita perioada, suma care a rezultat in urma recalcularii se ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei de concediu medical nastaseflorin nastaseflorin am fost in concediu medical in perioada 08-02-2011,08-08-2011,dupa care m-am pensionat pt.boala.pt.lunile iulie si august nu am mai primit banii pe medicat.am ... (vezi toată discuția)
Actionare colectiva in instanta leonora leonora Buna ziua. Un grup de mai multe persoane care apartin de instante de judecata diferite,pot avea ca reprezentant in instanta un singur avocat? (drepturi ... (vezi toată discuția)