Buna ziua,
Am achizitionat ca si firma printr-un site de licitatii on-line cu sediul in Germania/Berlin dar cu reprezentanta in Romania in Bucuresti(vinzari,logistica garantii) trei autoturisme care au venit cu mai multe defectiuni tehnice decit era specificat in fisa de vinzare.Am luat legatura cu departamentul lor de reclamatii si au considerat ca doar la doua autoturisme sunt indreptatit sa primesc doua vouchere de cite 100 euro reducere la achizitii viitoare,pe mine costindu-ma mai mult de 100 euro numai diagnozele,constatarile si devizele de reparatie pentru fiecare masina pentru defectiunile tehnice neprezentate in fisa.
Unul din autoturisme este in stare foarte proasta cu defecte tehnice evidente si pentru un necunoscator(zgomote anormale si fum puternic) care nu au fost prezentate intentionat,suspectez eu.
Care sunt organele abilitate care ar putea face cercetari in Romania si cum as putea reclama acest lucru si in Germania.Fiind firma nu cred ca este OPC-ul abilitat.Din punct de vedere financiar nu cred ca voi recupera paguba dar ce as risca legal daca voi mediatiza cu date exacte ,dovezi,filme etc. situatia de fapt pentru ca sa nu mai fie si alte victime pe viitor.
Multumesc anticipat.
Procedura de achizitie este urmatoarea:
Te inregistrezi la ei cu toate datele firmei.
Participi la licitatie.
Daca ai cistigat licitatia platesti in 7 zile masina prin banca.
Platesti si comisionul de licitatie si transfer auto si alte comisioane.
Iti trimit actele prin curier.
Dupa primirea actelor poti merge si ridica autoturismul dint-un centru logistic unde este transferat intre timp.Chiar daca observi totul la fata locului nu ai la cine reclama pentru ca cei care predau masina nu au nici o treaba.Ei sunt doar o parcare mare.
Prin urmare acea prezentare a masinii cu foto si descriere este singura posibilitate de evaluare inainte de a fi fericitul propietar a unui auto plin de probleme tehnice.
Am inceput cu o recomandare de 1 stea pe Google si studiem posibilitatea de plingere in Germania la comisiile de arbitraj.Ne poate sfatui cineva pe Romania care ar fi procedura.
Se pare ca procedura este mult mai complicata decit anticipam.
Fiind vorba de achizitie intre firme intracomunitare multe agentii si organe de control isi declina responsabilitatea:
Am incercat la:
Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe (ZDK)
Verbraucherschutzverein
Autoriteitconsumentenmarkt.eu-Olanda
Authority for Consumers and Markets (ACM)
Consuwijzer.nl
European Consumer Centre
Nu am rezolvat amiabil nimic.Datorita faptului ca relatiile au fost intre firme calea instantei este singura care ma poate ajuta.
Intre timp am gasit ca una din masinile pe care i-au vindut-o are kilometrii manipulati in minus(appx 80.000km).
Intentionez sa fac o plingere penala dar nu prea stiu tehnic cum sa procedez.Ma poate indruma cineva?
Am ramas cu paguba.
Am investit in masini sa le repar pe cele care meritau iar doua le-am vindut in pierdere la dezmembrari.
Site-uri le licitatii au studiat foarte bine juridicsituatia si avind sedii prin diverse zone ale europei se pare sa apar probleme mari de jurisdictie.
De retinut ca site-urile de licitatii auto sunt pline de pacaleli.Nu recomand achizitia de acolo.