avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Evaluare grad de uzura de catre asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Evaluare grad de uzura de catre asigurator

am un vw golf 4 din 2004 si 185.000 km facuti.Cei de la asigurare mi-au calculat gradul de uzura la 69%,ceea ce mi se pare cam mult.Care este uzura maxima care mi-o pot baga cei de la asigurare masinii mele?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:20, 28 Octombrie 2009
Foarte probabil va referiti la o asigurare Casco. Gradul de uzura se stabileste de fiecare asigurator prin norme interne. Dvs. aveti posibilitatea doar sa va interesati la mai multi asiguratori sau sa solicitati sprijinul unui broker de asigurari pentru a alege asigurarea convenabila.
Atentie, cand platiti prima de asigurare, uzura supraestimata va avantajeaza (tariful e mai mic), dar in caz de dauna totala sunteti dezavantajat. Pe de alta parte, in caz de dauna partiala, intrati mai repede in zona de "dauna totala economica", adica valoarea reparatiilor depaseste 70-80% din suma asigurata (cititi conditiile de asigurare cu atentie!).
In cazul evaluarii RCA, la 5 ani vechime, cu nr. de km depasiti fata de media = 15ooo/an, uzura nu poate depasi 59%
De obicei, asiguratorii in cazul casco, au o scala de uzura mai stricta, luindu-se in calcul numai anul fabricatiei nu si nr. km. la bord.(in jur de 10% pentru fiecare an)
In contractul de asigurare semnat veti regasi si conditiile de asigurare . Studiati-le si eventual, daca considerati ca sun teti dezavantajat faceti o contestatie .
Daca 2004 este anul primei inmatriculari uzura maxima este de 59%. Daca autoturismul a fost inmatriculat prima oara ianinte de 2004 se schimba datele problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare dauna totala? muresan l muresan l buna, detin vw golf 4, din 2001 si am fost lovit in timp ce alimentam la peco de un italian.intreaga parte dreapta spate mi-a fost avariata, inclusiv puntea . ... (vezi toată discuția)
Sant in ceata fatilor!!!!!!!!!!!!!!este posibil???? kala kala :O#-o#-o#-o#-o rog din suflet sa ma scoata civa din aceasta ceata!!!! Am fost inplicat intrun accident,mai bine zis lvit in spate de un TIR in urma carui ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)