avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract inchiriere

Buna ziua. Doresc sa fiu foarte scurt. Mama mea este diagnosticata cu dementa senila, cu certificat grad handicap accentuat dar poate manca singura, poate folosi un telefon mobil. Are in schimb diverse pierderi de memorie, uneori nu se poate orienta. Dar are momente de luciditate in marea majoritate a cazurilor, cel putin asa cred eu. Este internata intr-un camin de batrani privat cu absolut toate conditiile, eu vizitand-o saptamanal. Fiind un camin privat taxa este peste 2000lei + medicamente, haine si altele. Situatia financiara a ei nefiind una foarte buna intru-cat are pensia de 1000 lei, diferenta o pun eu, fiul ei. Pentru a putea face fata cheltuielilor ei, ne-am gandit ca as putea sa dau spre inchiriere apartamentul ei proprietate, mama fiind intru-totul de acord, de fapt ea fiind si initiatoarea ideii. Acesti bani ar fi 100% pentru acoperirea cheltuielilor ei cu caminul. Pentru a fi in legalitate doresc sa fac contract cu anaf-ul. Nu am facut curatela si nici tutela pentru a o reprezenta eu prin diverse institutii deoarece ar fi de durata si mama deocamdata se simte bine. Intrebarea mea este: daca mama incheie un contract cu chiriasul incalca vre-o lege? Sau eu pentru ca ma ocup? Prin completarea formularului unic 212, care se poate trimite la ANAF si prin posta nemaifiind necesara prezenta ei. Avand in vedere boala ei? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
nikku, utilizator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 20:24, 30 Martie 2018
Dacă încheie contract actul poate fi declarat nul, iar Dvs nu aveți calitate de proprietar pentru a contracta. Calea normală/ legală este de a obține tutela..

Buna ziua. In ce conditii poate fi declarat nul contractul, incheiat cu ea? Cine poate cere asta? Atat timp cat impozitul pe venit este platit. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
nikku, utilizator
Dincolo de nulitate, cred ca ve expuneti inútil la niste riscuri care nu sunt neaparat legate de plata impozitelor. Nu veti putea exercita actiunile proprietarului impotriva chiriasului fara sa puteti dovedi ca o faceti legal in numele acestuia. Nu veti putea incheia in numele ei contractul la notariat daca chiriasul solicita acest lucru. V-ar trebui cel putin o procura notariala mai detaliata.
Nu imi dau seama daca si in ce masura dementa senila afecteaza capacitatea de exercitiu legala a mamei. Notarul v-ar putea cere sa obtineti un certificat in acest sens de la INML.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil dobândit cu act de v-c cu clauză de întreținere. cum se poate vinde când beneficiarul clauzei nu poate semna niciun document? ligiasmeureanu ligiasmeureanu in anul 2002 intre mine si parintii mei s-a facut un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.in anul 2003 tatal meu a decedat,mama a ramas sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ligiasmeureanu ligiasmeureanu In anul 2002 parintii au facut un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre dinsii si mine care sunt fiul lor si sotia mea.in anul 2003 tatal meu ... (vezi toată discuția)
Antecontract de v-c cu clauza de uzufruct radu26 radu26 Pe scurt e vb de un antecontract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct incheiat intre mama si fiu.Dupa o luna de la incheierea lui mama primeste un ... (vezi toată discuția)