avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poate banca să facă o plată din cont fără acordul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poate banca să facă o plată din cont fără acordul meu? Am refuzat plata în scris și totuși au virat banii

Buna ziua!Am verificat contul curent si am constatat ca am o suma de 400 lei blocta ,urmand a se efectua o plata de care nu aveam cunostinta,Am anuntat imediat telefonic banca si am anulat cardul.A doua zi am fost personal la banca si am dat in scris refuzul meu de a se efectua plata.Am fost trimis la Politie sa reclam dar acestia habar nu aveau despre ce este vorba.Am revenit la banca si am fost asigurat ca in termen de 45 de zile voi primi un raspuns.Dupa 4-5 zile constat cu stupoare ca,cu tot refuzul meu,banca a efectuat plata,fara consimtamantul meu!!!
Intrebare:Banca poate sa faca o plata la terti din cont fara acordul meu?
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ranedo , utilizator 08:43, 3 Aprilie 2018
In cazul unei popriri, da, banca poate transfera din contul dvs sume de bani fara acordul dvs.
Va muultumesc!NU este vorba de prpriri!!!
Ok, atunci despre ce este vorba?
Tocmai aceasta este problema!Am verificat contul curent si am constatat ca apare o suma de 400 lei blocta ,urmand a se efectua o plata de care nu aveam cunostinta,Dupa 4-5 zile am constatat cu stupoare ca,cu tot refuzul meu,banca a efectuat plata,fara consimtamantul meu!!!
Daca suma aparea la foduri blocate (deci s-a scazut din sold dar inca nu s-a decontat), suma se deconteaza in cateva zile de la tranzactie. Daca nu recunoasteti tranzactia, solicitati aviz de refuz la plata, iar banca va investiga tranzactia. Dumneavoastra mergeti la politie si raportati frauda, si in termen de minim 30 de zile se primeste un raspuns. Dar pe cont se vede pentru ce s-a blocat suma la fonduri blocate. Apar detalii despre tranzactie, ora, data, locatie, etc.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Zaicick2009, utilizator

Alte discuții în legătură

Fraudare card debit DenisaEnache89 DenisaEnache89 Buna ziua Va solicit ajutorul in solutionarea unei probleme. Incepand cu vineri, 8 ianuarie, ora 18:00 s-au efectuat plati la POS in Los Angeles din contul ... (vezi toată discuția)
Bani blocati sau bani disparuti? mihaigabi123 mihaigabi123 Imi puteti spune va rog ce se intampla cu sumele blocate dintr-un cont bancar la inchiderea acestuia? Am efectuat o tranzactie la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Intrebare JENIFER JENIFER La 31.12.2009 pe un extras de cont apare soldul final de 8000,sume blocate de 2000,sold final disponibil 6000(datorita unor plati cu cardul facute in decembrie ... (vezi toată discuția)