avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani blocati sau bani disparuti?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani blocati sau bani disparuti?

Imi puteti spune va rog ce se intampla cu sumele blocate dintr-un cont bancar la inchiderea acestuia?
Am efectuat o tranzactie la sfarsitul lunii iulie, mi-au blocat suma, tranzactia a avut loc pe 5 august insa suma a ramas in continuare blocata si mi-au disparut si banii din cont ( in soldul contabil final imi arata suma, dar soldul disponibil e 0,00 RON).Am incercat sa vorbesc cu cei de la asistenta de la banca respectiva, mi-au zis ca nu mai am bani in cont si atat. Voi trece zilele acestea pe la un sediu al bancii. Daca voi primi aceleasi raspunsuri ce as putea face in situatia aceasta?
Cel mai recent răspuns: mihaigabi123 , utilizator 12:44, 8 August 2013
Incerc un raspuns:
- dv. aveati o suma X in cont;
- ati facut o plata in valoare de X lei catre un beneficiar;
- daca beneficiarul nu si-a incasat inca plata din contul dv., aceasta suma ramane in cont, dar este in rezerva, in contul acelei plati efectuate, dar pentru dv. este indisponibila.

Daca inchideti contul nu se intampla nimic, plata se va face catre beneficiar in momentul cand acesta sau banca acestuia isi va incasa plata din contul dv.
deci... -am avut o suma de X+Y in cont
-am facut o plata de X catre cineva si mi-a ramas Y in cont
-plata de X nu mi-a aparut pe extrasul de cont in ziua respectiva, mi-a aparut la sume blocate, beneficiarul a primit suma
-dupa vreo 5-6 zile mi-a aparut tranzactia pe extrasul de cont, insa nu a disparut de la sume blocate si mi-au disparut si Y din cont
Plata apare pe extrasul de cont pentru ca banca dv. a efectuat operatiunea de "iesire a banilor", dar pana nu se efectueaza si practic acest transfer catre alt cont, pana atunci vedeti banii, vedeti operatiunea, dar suma este indisponibila deoarece este ceva de facut cu ea, respectiv efectuata plata pe care ati ordonat-o.

Cat despre suma Y disparuta si ea este posibil sa aveti ceva popriri pe cont si banii disponibili vi se incaseaza de cum apar in cont ....sau, daca nu apare deloc nici ca exista, nici ca s-a facut vreo alta plata cu ei (respectiv un transfer) e posibil sa fi ordonat dv. de doua ori plata initiala de X valoare. E de intrebat la banca.
Mie mi s-a intamplat odata sa fac o plata de doua ori pentru ca nu le functiona bine site-ul si am avut impresia ca nu mi-a inregistrat ordinul de plata. Cand colo mi-l inregistrase de doua ori. A trebuit sa dau telefon la centrala sa invalideze una din plati si sa inapoieze banii in cont.

beneficiarul in cazul de fata sunt tot eu pe un site de poker... am depus suma pe site-ul respectiv, am primit-o pe site cateva secunde mai tarziu (am efectuat o singura depunere, am verificat extrasul de cont de 10 ori, nu am mai efectuat alte tranzactii)... stiu ca nu mi-au luat banii direct si mi i-au pus la sume blocate intai ,am inteles conceptul, ceea ce nu-i in regula e ca banii i-am primit pe site la cateva secunde dupa deci tranzactia se efectuase, insa dupa 5-6 zile cand mi-a aparut tranzactia si pe extras nu a disparut de la sume blocate si mi-a luat si suma pe care o mai aveam in cont, fara sa am vreo restanta.

ps: nu aveam destui bani in cont sa fac doua depuneri din greseala
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
mihaigabi123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fraudare card debit DenisaEnache89 DenisaEnache89 Buna ziua Va solicit ajutorul in solutionarea unei probleme. Incepand cu vineri, 8 ianuarie, ora 18:00 s-au efectuat plati la POS in Los Angeles din contul ... (vezi toată discuția)
Achizitionare produs online...produs primit, dar banii sunt tot in contul meu andrej andrej Buna ziua in decursul unei zile de sambata (acum aproximativ 3 saptamani) am efectuat o comanda online, cu card bancar, la 2 dimineata. Plata s-a facut ... (vezi toată discuția)
Intrebare JENIFER JENIFER La 31.12.2009 pe un extras de cont apare soldul final de 8000,sume blocate de 2000,sold final disponibil 6000(datorita unor plati cu cardul facute in decembrie ... (vezi toată discuția)