avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ma pot pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ma pot pensiona?

Am virsta de 54 de Ani.Am lucrat cu carte de munca 24 de Ani in Romania si alti 11 Ani in Spania tot legal.La ce virsta pot iesi la pendiente.?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:50, 31 Martie 2018
In speta, va puteti pensiona la limita de varsta la varsta standard de pensionare de 65 ani.(in anul 2019)
Dar anticipat ?
Raspuns pentru barbat:
Limita de varsta la 65 ani
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani, fara stagiul asimilat (armata, cursuri universitatare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 de ani, fara stagiul asimilat.
In conditia de stagiu intra si anii lucrati in Italia.
Nu intra si in calculul pensiei.

Detalii aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot pensiona anticipat? croitorumaria croitorumaria Barbat nascut in 10 iunie 1956. Am 31 ani vechime, 4 ani maistru auto la grupul de pompieri Caras- Sevein, 1 an Transchim Pitesti, 26 la Dacia- Renault. Ma ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Andreea S. Andreea S. Buna ziua, Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Avem urmatoarele date: -1 pers. de sex masculin -vechime in munca 37 de ani ... (vezi toată discuția)