avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu declarații mincinoase. Pot cere în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu declarații mincinoase. Pot cere în instanță decăderea din drepturile la succesiune sau măcar o despăgubire considerabilă?

Buna ziua o întrebare am , bunica mea a decedat ea a avut 2 copii o fata și un băiat băiatul fiind tatăl meu care și el a decedat înaintea ei cu vreo 3 ani noi copii tatălui meu nepoți ei stam in acea casa casa bunici de 20 ani , Mătușa mea sora tatălui meu sa dus la un notariat fără Știrea noastră și a dezbătut succesiunea declarând ca este unicul copil al bunici și ducând doi martori care la rândul lor a declarat ca o cunosc pe bunica mea de 30 ani și nu mai are alți copii doar pe acea fixa. Eu in aceste condiții pot cere in instanța decăderea ei din drepturi la aceasta succesiune sau măcar o despăgubire considerabila ? Mulțumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GIMM , utilizator 15:30, 3 Aprilie 2018
Nu, puteti cere anularea certificatului de moștenitor și să obțineți achitarea cheltuielilor de judecată.
De decăzut, nu o sa fie decazuta.
Consultati un av nu o sa obtineti nici despagubiri considerabile nici decaderea ci in urma unui proces anularea certificatului de mostenitor,dezbaterea succesiunii si cota parte din dreptul ce vi se cuvine.Se poate face si o plangere penala dar dureaza foarte mult.
Si sa va grabiti, sa nu apuce sa vanda...
Am găsit un articol asemanator era ceva mai lung dar am copiat numai o parte
Aşadar, se poate cere anularea certificatului de moştenitor în instanţă şi deschiderea unei noi succesiuni. În plus, celor care au transmis informaţii false li se pot cere daune şi prejudicii în funcţie de masa succesorală şi pentru tulburare de posesie

raluk0207 a scris:

Nu, puteti cere anularea certificatului de moștenitor și să obțineți achitarea cheltuielilor de judecată.
De decăzut, nu o sa fie decazuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lazu lazu Buna ziua.Am o problema mai incurcata. In1994 a decedat bunicul meu dupa tata. El si bunica aveau in proprietate un apartament. Tatal meu decedase din 1993, ... (vezi toată discuția)
Se poate anula succesiunea nelutu252002 nelutu252002 Buna ziua, Am urmatoarea problema: In 1980 a murit bunicul meu, mostenitori au fost tatal meu si sora lui. S-a dezbatut mostenirea si sora lui a renuntat ( ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar fara toti mostenitorii mary6 mary6 Buna dimineata. In anul 2000 a decedat bunica mea din partea tatalui, aceasta avand 4 copii mostenitori,implicit tatal meu.In anul 2006 ulterior decesului ... (vezi toată discuția)