avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

daca in perioada de preaviz -dupa depunerea demisiei-imi iau concediu medical,se intrerupe preavizul?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 15:56, 26 Octombrie 2009
Da, preavizul se suspenda si se reia dupa incetarea situatiei de suspendare.
Codul Muncii prevede la Art. 50: Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii: b)concediu pentru incapacitate temporară de muncă.
Cum concediul medical este concediu pentru incapacitate temporara de munca, iar perioada de preaviz face parte din perioada contractului de munca, atunci si perioada preavizului se suspenda pe toata perioada in care este suspendat contractul de munca.
Codul Muncii - Art. 73
(3)În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire preaviz diaconu adriana diaconu adriana Va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz pot sa-mi iau concediu medical si daca aceasta perioada se prelungeste cu durata concediului medical. Va ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul preavizului biancaclaudia biancaclaudia Buna ziua, In acest moment sunt in preaviz pana in 31.10.2016 si as vrea sa stiu daca imi iau concediu medical mi se prelungeste preavizul? (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz adriana2608 adriana2608 Daca un angajat intra in concediu medical in perioada de preaviz, se prelungeste preavizul cu cate zile de concediu medical are ? Primeste salariu in aceste ... (vezi toată discuția)