avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara incredintare minor

ma confrunt cu urmatoarea speta :
sotii doresc sa divorteze din culpa comuna, insa nici unul nu doreste sa-i fie incredintat minorul .#-o
sotii sunt de acord ca acesta sa fie incredintat matusii lui , din partea tatalui .
copilul are 13 ani .
matusa locuieste in SUA.
intrebarea mea este urmatoarea : va fi necesara audierea matusii in cadrul procesului ? ancheta sociala unde se va desfasura ?
art. 42 c familiei mentioneaza ca, pentru motive temeinice copiii minori pot fi incredintati unor rude/terti .
dar, parintii minorului in cauza, pur si simplu nu doresc sa aiba custodia acestuia . nu exista practic nici un motiv temeinic , doar lipsa de afectiune !!
se poate acorda custodia matusii ??
multumesc colegilor pt eventualele sfaturi si lamuriri . :love1:
Nu pot sa va spun decat ca stiu un caz in care tatal solicitase incredintarea , mama nu o solicitase , iar instanta a incredintat minorul mamei ( justificarea este probabil urmarirea interesului superior al minorului )
nu pot sa cred ce imi vad ochii ca ati scris.
incercati sa vorbiti cu cei de la autoritatea tutelara si sa le expuneti lor problema.
ar trebui sa discutati cu matusa ca poate nici aceasta nu doreste incredintarea catre ea.
in ultima instanta il va prelua statul spre crestere si educatie.
:">
Ar merita decazuti din drepturile parintesti.Luati legatura cu protectia copilului si autoritatea tutelara.Vor cauta rudele pana la gradul IV si vor gasi o masura de protectie in functie de interesul major al copilului.Ganditi-va ca pentru a pleca in SUA in cazul fericit in care matusa ar fi de acord,actele vor dura foarte mult, pana atunci copilul va trebui sa locuiasca undeva.
Bafta!
multumesc frumos pt raspunsuri :bow:
din pacate, stiti cum este nu trebuie sa ne implicam emotional in deciziile clientilor nostri . :(
N-as avea nicio ...emotie in a trezi la realitate acesti 2 impricinati, iar daca nu le place... asta e! ...(libertatea profesiei noastre consta si in posibilitatea de alegere a clientilor).

Pentru ca acesti parinti:
1. fie nu-si dau seama ca, pe langa drepturi parintesti, au si obligatii, si ca nu te poti lepada de un copil precum de cainele pe care ti s-a urat sa-l tii pe langa casa
2. fie nu sunt chiar asa de ...incuiati, dar isi inchipuie ca judecatorii nostri sunt picati din Marte si ca n-are sa se prinda nimeni ca ceea ce vor ei este ...un soi de adoptie internationala facuta pe dupa frasin. (adica, ia sa vedem noi cum scurtcircuitam niste proceduri).
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Minor doreste ca parintii sa renunte la custodie anonimanonim anonimanonim Buena ziua, Va expun următoarea problema. Este vorba despre 2 minori, unul de 11 ani iar celălalt de 7 ani care practic nu mai vor sa trăiască sub ... (vezi toată discuția)
Pot sa divortez? Cristinamarinescu Cristinamarinescu Buna ziua, scriu in numele surorii mai mari , care este nevazatoare. Ea are varsta de 38 de ani, este casatorita si are un copil cu varsta de 9 ani. Sotul ... (vezi toată discuția)
Custodie copil natalia84 natalia84 In cazul divortului, dupa ce criterii se acorda custodia fizica ? Posibilitatile materiale mai reduse ale mamei pot face ca copilul sa fie incredintat mamei ? ... (vezi toată discuția)