avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua !
Vreau sa divortez de sotul meu, avem o fetita de 1 an si 4 luni, vrem sa divortam de comun acord, iar in privinta custodiei si pensiei alimentare ne-am inteles (fetita ramana la mine) . Avem un credit luat de la banca pe numele meu dar este si el trecut in acte ca copropietar. Ne-am inteles si va prelua el plata ratei in continuare eu renuntand la acel drept pe care l-am cumparat cu banii aceeia. Asi dori sa stiu cum se procedeaza ca sa nu mai figurez eu in actele bancii.
Trebuie sa mergem amandoi sau ma pot duce doar eu pt cererea de divort?
Se poate divorta de comun acord?
Ce acte trebuie si unde?
Si ce taxese platesc si unde?
Cel mai recent răspuns: Carla_11 , utilizator 18:31, 27 Octombrie 2009
Buna seara, va multumesc mult pt raspunsuri, si pt ca 'mi-ati deschis mintea catre variante pe care nu le anticipam'.
Roxanel: nu inteleg, se restituie taxa de 3%? adica se plateste taxa de timbru de 3% si daca se incheie tranzactia la prima infatisare i se restituie taxa integral? Nu mai inteleg rostul taxei de timbru.
Antoanela, noi ne-am inteles asupra sultei, si a faptului ca reprezinta 50% din val apartamentului, care nici macar nu este achitat integral. Ulterior, mi-a trimis pe mail, copia dupa actiunea de div, si mi-a spus ca a depus acea varianta, si nu cea cu care am fost de acord. In actiune nu este specificata valoarea apart si nici sulta, doar ca el ar fi contribuit cu 80%. Mi-a spus ca vom face tranzactia cu aceeasi suma ca sulta si ca in hot de div nu este specificat acel procent, doar ca eu ii dau suma de bani si el nu mai are nicio alta pretentie. Nu prea am incredere in spusele lui.
Inca o data, va multumesc mult pt sprijin. Sanatate multa si Doamne ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea partajabila Andreea_U Andreea_U Buna ziua, impreuna cu sotul, am hotarat sa divortam de comun acord (nu sunt copii minori si a trecut mai mult de 1 an de la casatorie). El a introdus actiunea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)