Atentie sa nu fie vorba de un escroc (v-a convins ca va iubeste si va cere bani).
În timp, Elena a mai fost abordată şi de alţi astfel de indivizi, care pretindeau că sunt militari americani din Afganistan, dar care de fapt foloseau poze furate de la soldaţi americani adevăraţi. „Unul dintre ei pretindea că este doctor neurochirurg în Irak, Anthony Hook, cetăţean american şi bineînţeles are un băiat care învaţă la Londra şi care are nevoie de bani. I-am zis că vreau să-l văd, dar el îmi spunea că nu are acordul ofiţerului de securitate să vorbească pe Skype.
Până la urmă a obţinut un „acord“ şi am reuşit să-l văd pe cameră, numai că era îmbrăcat la costum într-o tabără militară din Irak şi, bineînţeles, nu putea să vorbească“, a povestit Elena, care bănuieşte că ceea ce a văzut este, de fapt, un video. Bărbatul i-a cerut să-i trimită 250 de euro unui profesor din Londra, prieten de-al lui, care să-i dea banii băiatului lui, fiindcă el nu ar putea să facă această tranzacţie din Irak.
Văzând că Elena nu cedează, a încercat o nouă variantă în care i-a spus că băiatul lui a suferit un accident grav şi că are nevoie de bani pentru operaţie. I-a şi trimis o fotografie de la „locul accidentului“. Mai mult din curiozitatea de a vedea ce se întâmplă, Elena i-a zis că îi trimite banii. Atunci, el i-a spus că mai bine îi trimite suma unui prieten de-al profesorului din Londra, care este în Ghana, ca să fie mai uşor transferul, să nu schimbe euro în lire sterline. Aşa s-a dat în vileag. „Între timp, a mai apărut un personaj care pretindea că este căpitan în armata SUA, Richard Phillip. Dar ghiciţi ce! Avea aceeaşi fotografie de profil ca a lui Anthony Hook”, povesteşte amuzată Elena. Acesta i-a zis că vrea să transfere bani din banca din Londra să vină să investească în România şi îi cerea contul bancar să-i dea banii, despre care pretindea că vin din partea Naţiunilor Unite.
~ final discuție ~