avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Buna ziua,
Am cumparat un imobil tip Apartament +curte care face parte dintr-o casa + teren mai mare. Inainte de cumparare proprietatea mea a fost imprejmuita cu gard si separata 'fizic' de restul (totul s-a facut cu avize si legal) +acces poarta din alta strada.. Dar nu s-a facut iesirea din indiviziune deci adresa mea e tot adresa principala a imobilului la care eu nu mai am access. Iar proprietatea mea e acum pe alta strada 'fizic' la fel si intrarea mea (poarta) . As dori sa fac iesirea din indiviziune/ separearea pentru a primi alt numar administrativ si adresa , ca adresa mea sa fie pe strada corecta.
Problema care cred ca exista si la care as cere ajutor este faptul ca unele utilitati - contorul de apa, canal scurgere, accesul la cablu TV se face prin proprietatea vecinului, adica tot cea principala, deci acestea nu sunt pe proprietatea mea care e imprejmuita. Ar fi asta un inpediment pentru iesirea din indiviziune, si daca nu , care va fi situatia juridica a acestora dupa iesire/separatie, din moment ce eu ar trebui sa am si apoi drept de acces la ele ca si acum. Acum teoretic am acces la ele doar prin acte, deoarece vecinul (proprietarul restului casei) tine intrarea principala inchisa. Deci ar fi 2 intrebari:
- poate fi un impediment pentru iesirea din indiviziune contorul de apa sau alte bunuri care nu pot fi separate,
- voi mai avea drept dupa iesirea din indiviziune la acele bunuri? Asta in cazul unei avarii sau deranjament la cablu tv, eu voi mai putea avea acces legal la intrarea principala a casei, pe unde de fapt sunt trase aceste utilitati
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
radu997, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ContSters78644 ContSters78644 buna ziua.va rog sa ma alutati cu niste raspunsuri.situatie f complicata teren curti-constr intravilan de 320 m2 forma dreptunghiulara cu latura de 12 m la ... (vezi toată discuția)
Tarif taxa judiciara -iesire din indiviziune contestator contestator Cat este taxa de timbru+timbru judiciar pt actiune iesire din indiviziune? Este vorba despre o casa cu 3 apartamente si terenul aferent. Se plateste o taxa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune nvaceanu nvaceanu Este vorba despre o casa cu doi proprietari. Eu locuiesc in partea de la strada iar vecinul, care este celalalt proprietar trebuie sa treaca prin fata casei ... (vezi toată discuția)