avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după tata

Buna, am o nelămurire cu o succesiune, tatăl meu a murit acum 2 ani mai exact in 19 Ianuarie 2016, tata avind o parte din avere 1/4 la casapărinților lui , bunicilor mei...au fost4 frați la moștenire, 3 au donat partea lor cu mult timp in urma, doar tata nu a renunțat . In 2017 un nepot de-al ratei care locuiește impreuna cu un frate de al ratei in casa a depus actele de succesiune după tata sa ii dau partea de avere. Eu sunt cu mama sudaneză e bolnava de Alzheimer, am mers am deschis proces sa poată fi numit un tutore totul ok, și partea de bani care ii venea mamei , este vorba de o suma nu dau cifre, instanța a obligat pe tutore sa deschidă un cont sa ii poată vira banii in urma succesiuni . Astea după ce sau dezbătut toate aspectele ca tutorele ce face cu banii , tutorele a explicat ca ii trebuie mamei pamperși si etc etc...după care instanța a decis ca da sa deschidă cont la banca si sa îl prezinte in următorul proces, după care am auzit de la avocata care reprezenta pe tutore ca după ce se depun banii in cont trebuie sa redeschid un alt proces pentru ai putea ridica din cont...deci atenție mama suferă de Alzheimer si eu sunt fiul ei. Poate ma poate lămuri careva, va mulțumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
f_oly, utilizator
Cel mai recent răspuns: f_oly , utilizator 14:16, 2 Aprilie 2018
Imi cer scuze pentru neclaritățile din text...din cauza dicționarului care ma tot autocorecta. Mulțumesc de înțelegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare imobil. coproprietarul este bolnav de alzheimer. ands1 ands1 Buna ziua! 1.Ne aflam in urmatoarea situatie: Mama sufera de Alzheimer. In primul rand dorim sa deschidem procedura de punere sub interdictie si apoi sa numim ... (vezi toată discuția)
Succesiune ibolyabalanescu ibolyabalanescu Buna seara! As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu problema noastra. Suntem trei frati. Mama noastra se afla la un camin de batrani, deoarece are ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)