avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Speta incasare cheltuieli de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Speta incasare cheltuieli de executare silita

Buna ziua!
Am si eu urmatoarea situatie:
- un creditor persoana juridica merge la executorul judecatoresc cu o factura de valoare „X” pentru care plateste taxa judiciara de timbru in valoare de 20 lei.
- executorul factureaza pentru prestarea serviciului suma de 60 lei/dosar de executare.
- se obtine incuviintarea executarii silite care este in suma totala de (si aici va rog sa fiti atenti...): suma facturii „X” + taxa judiciara 20 lei + cheltuieli necesare desfasurarii executarii silite in suma „Y” + taxe postale in suma de 49 lei + onorariu executor judecatoresc in suma „Z”... conform incheierii emise de executor.
- persoana executata silit (debitorul) se prezinta la creditor si cu acordul executorului achita integral suma calculata conform formulei de mai sus.
Acum, dupa incasare, executorul solicita creditorului sa-i restituie suma de „A” lei dupa ce acesta scade din suma totala valoarea debitului restant (suma „X” de mai sus + suma taxei judiciare 20 lei + suma facturata de 60 lei/dosar). Se poate? Este Legal?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:24, 5 Aprilie 2018
Se poate sa fie legal ce s-a solicitat, insa ar trebui sa faceti putina ordine in sumele: "suma X", "20 lei", "60 lei", suma Y", "49 lei", "suma Z", si "suma A". Practic, nu se prea intelege povestea (sau asteptati pana citeste cineva care intelege).
Practic executorul sustine ca din toata suma incasata de creditorul persoana juridica acesta are dreptul sa incaseze debitul restant+taxa de timbru judiciar in valoare de 20 lei+valoarea facturata de executor pentru dosar in suma de 60 lei iar diferenta adica celelalte cheltuieli de executare silita sa i se retituie. Acum, se pune întrebarea in ce cont de cheltuiala se inregistreaza suma ce i se restituie?

trandafir2 a scris:

Se poate sa fie legal ce s-a solicitat, insa ar trebui sa faceti putina ordine in sumele: "suma X", "20 lei", "60 lei", suma Y", "49 lei", "suma Z", si "suma A". Practic, nu se prea intelege povestea (sau asteptati pana citeste cineva care intelege).

Dvs sunteti contabilul firmei sau in ce calitate ridicati problema (?) pentru ca este o chestiune contabila treaba cu conturile, dar in acelasi timp, din modul de exprimare, nu pareti a fi contabil. Pentru ca detaliile oferite de dvs sunt insuficiente pot sa va spun orientativ ca sumele necuvenite le constituiti fie intr-un cont de sume in curs de clarificare, fie printr-un cont de sume din despagubiri, insa pentru un raspuns complet va recomand sa postati problema in sectiunea pentru "Discuţii contabile şi fiscale".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli necesare desfasurarii executarii ODA1 ODA1 Buna ziua, Avem un dosar de executare in care suntem creditori si in care i-am achitat executorului jumatate din suma ce reprezinta cheltuieli necesare ... (vezi toată discuția)
Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)