avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... actiune in regres
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

actiune in regres

Buna ziua,

Ma gasesc in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat in urma cu 4 ani. La momentul decesului, avea in desfasurare un credit de nevoi personale pentru o masina pe care a achizitionat-o. Din acel moment, ratele nu au mai fost platite. Ca urmare, Banca s-a indreptat catre co-imprumutat, caruia i-a pus poprire. Mentionez ca nu am stiut de aceasta situatie - Banca nu m-a notificat, neavand nici o calitate in contract. Co-imprumutatul nu m-a contactat in tot acest timp, iar eu nu am avut nici un mijloc de a-l contacta (nu am avut nici o data de contact a acestuia).

Recent, co-imprumutatul a formulat o actiune in regres impotriva mea in calitate de mostenitor, pentru a-si recupera sumele platite. Am hotarat sa vorbesc cu Banca si am achitat suma aferenta creditului, Executorul judecatoresc inchizand poprirea. Asadar, Banca a stins creanta.

Am doua intrebari:
1. Co-imprumutatul are, in aceasta speta, dreptul sa imi ceara suma pe care a achitat-o, avand in vedere calitatea sa si obligatiile ca si co-imprumutat in dosarul de credit?
2. Co-imprumutatul poate primi despagubiri in acest dosar?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
m1rcea, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire dupa 6 ani intr-un credit cu fostul sot dinuadela dinuadela In anul 2006 am divortat. Nu am facut partaj in tribunal, nici pentru bunuri, nici pentru datorii. Lucrurile si banii din vanzarea locuintei le-am impartit ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pentru o datorie inexistenta Eduard Iulian Eduard Iulian In urma cu 5 ani si jumatate am facut un credit la Garanti Bank de 15000 lei la care ei mi-au atasat un card de credit sau linie de credit, Dumnezeu stie cum ... (vezi toată discuția)
Cesiunea SOLTAN SOLTAN Am un credit ipotecar si sant in incapacitate de plata din octombrie 2008,am trimis mai multe instiintari bancii, am fost contactata si mi s-a spus ca voi fi ... (vezi toată discuția)