avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare nula- rejudecare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare nula- rejudecare dosar

Intrucat hotararea judecatoreasca eliberata de Judecatorie ,in cadrul unui partaj dupa divort, a fost considerata nula de catre Tribunal in apel, din oficiu, pe motiv de nesemnare a minutei pe toate paginile, dosarul a fost retransmis judecatoriei spre rejudecare. Va rog sa mi spuneti ce inseamna acest lucru...va trebui sa introduc o noua cerere ? pot folosi noi /aceleasi probe? In ce consta aceasta rejudecare? taxele vor ramane cele platite? acum la rejudecare daca voi cere reevaluarea bunurilor si valoarea lor e sub aceea la care s-a calculat taxa de timbru acum 1 an se va restitui diferenta?
Si daca de nesemnarea minutei cu siguranta nu este vinovata nici una din parti ci judecatorul...cum pot eu reactiona? ( recursul meu la curtea de apel pe acest motiv a fost respins), pot cere daune de la judecatoare- eventual cheltuielile de judecata?.
Multumesc frumos pentru raspunsurile dstra.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:00, 16 Noiembrie 2009
Rejudecarea cauzei, din motivele arartate de catre instanta de apel, presupune reluarea judecatii de la inceput care nu va obliga la nimic in plus pe d-voastra.(taxe, cerere noua, punere de probe etc. cele care sunt deja in dosar).
Puteti insa completa cu probe noi, etc.
Va rog sa mi spuneti ce inseamna acest lucru...va trebui sa introduc o noua cerere ?

NU
pot folosi noi /aceleasi probe?

Da/DA
In ce consta aceasta rejudecare?

Adica rejudecarea procesului de data aceasta legal.
taxele vor ramane cele platite?

DA
acum la rejudecare daca voi cere reevaluarea bunurilor si valoarea lor e sub aceea la care s-a calculat taxa de timbru acum 1 an se va restitui diferenta?
Si daca de nesemnarea minutei cu siguranta nu este vinovata nici una din parti ci judecatorul...cum pot eu reactiona?
Interesanta intrebare.
SIgur ca .. la nivel teoretic judecatorii nu raspund patrimonial pentru solutiile lor decat in ipoteza in care statul roman este condamnat iar acesta -statul- se poate intoarce cu o actiune impotriva magistratului. -daca se dovedeste insa ca este o culpa a magistratului, nu daca se dovedeste ca acesta a aplicat legea .. asa cum este ea ....
Buna Ziua,
Revin cu intrebari si va rog sa ma ajutati. Dupa primirea hotararrii , la cateva zile am primit citatie tot de la curtea de apel pentru " indreptare eroare materiala". Am recitit hotararea si cred ca singurul lucru ar putea fi cheltuieli de judecata. Spuneti-mi va rog in acest stadiu , daca recursul meu a fost respins. inseamna ca ar trebui sa platesc cheltuielile de judecata ale partii adverse? In totalitate?
Daca indreptarea hotararii judecatoresti se refera la cheltuielile de judecata (dovedite si solicitate) , poate exista o obligatie de plata a partii care a pierdut procesul.

Indreptarea hotararii judecatoresti poate fi ceruta oricand, citarea partilor e obligatorie , iar judecata e una realizata de urgenta si cu precadere.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna Seara,
Revin cu inca o intrebare:cheltuielile de judecata le voi plati acum , sau dupa ce se termina partajul? ( reamintesc ca dosarul imi va fi trimis spre rejudecare). Aceste cheltuieli ( din recurs) vor fi impartite intre cei doi protagonisti functie de procentul din masa partajabila pe care care-l castiga?
Indreptarea hotararii judecatoresti se va face in cursul unei sedinte publice odata cu alte dosare?Avocatl meu mai are vreun cuvant de spus in acel moment?
Mentionez ca nu am reusit inca sa merg la arhiva curtii de apel sa vad dosarul.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Invocare nulitate absoluta - rejudecare adiadiadi adiadiadi Buna ziua Am intentat o actiune civila la tribunal, actiune care mi-a fost respinsa . Am depus recurs in termen legal; odata cu recursul am depus si o ... (vezi toată discuția)
Nesemnarea minutei ipopescu ipopescu Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce se intampla daca la prima infatisare in apel pentru un proces de partaj bunuri comune, instanta constata \" nesemnarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare, art 386 lit d si e cpp BogdanVN BogdanVN Buna ziua, Am o mare nelamurire (printre f multe dezamagiri legate de justitie)... Va voi expune pe scurt o situatie pt care am doua intrebari la care va ... (vezi toată discuția)