avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare nula- rejudecare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare nula- rejudecare dosar

Intrucat hotararea judecatoreasca eliberata de Judecatorie ,in cadrul unui partaj dupa divort, a fost considerata nula de catre Tribunal in apel, din oficiu, pe motiv de nesemnare a minutei pe toate paginile, dosarul a fost retransmis judecatoriei spre rejudecare. Va rog sa mi spuneti ce inseamna acest lucru...va trebui sa introduc o noua cerere ? pot folosi noi /aceleasi probe? In ce consta aceasta rejudecare? taxele vor ramane cele platite? acum la rejudecare daca voi cere reevaluarea bunurilor si valoarea lor e sub aceea la care s-a calculat taxa de timbru acum 1 an se va restitui diferenta?
Si daca de nesemnarea minutei cu siguranta nu este vinovata nici una din parti ci judecatorul...cum pot eu reactiona? ( recursul meu la curtea de apel pe acest motiv a fost respins), pot cere daune de la judecatoare- eventual cheltuielile de judecata?.
Multumesc frumos pentru raspunsurile dstra.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:00, 16 Noiembrie 2009
nesemnarea minutei inseamna o chestiune de procedura.se rejudeca din nou fondul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocare nulitate absoluta - rejudecare adiadiadi adiadiadi Buna ziua Am intentat o actiune civila la tribunal, actiune care mi-a fost respinsa . Am depus recurs in termen legal; odata cu recursul am depus si o ... (vezi toată discuția)
Nesemnarea minutei ipopescu ipopescu Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce se intampla daca la prima infatisare in apel pentru un proces de partaj bunuri comune, instanta constata \" nesemnarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare, art 386 lit d si e cpp BogdanVN BogdanVN Buna ziua, Am o mare nelamurire (printre f multe dezamagiri legate de justitie)... Va voi expune pe scurt o situatie pt care am doua intrebari la care va ... (vezi toată discuția)