avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obținerea de dispozitive medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obținerea de dispozitive medicale

Întrebarea mea este cum sa procedam în continuare, menționez ca persoana care sa ocupat cu întocmirea formularelor și trimiterea lor mi-a spus ca a bifat și pt fotoliu, ce putem face ca să primim și acel fotoliu.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 3 Aprilie 2018
Dispozitivele medicale sunt platite in baza contractului incheiat intre Casa de sasigurari si firma producatoare/ comerciant de dispozitive medicale. Este posibil ca anumite dispozitive medicale sa nu fie decontate integral de casa de asigurari.
Trebuie sa luati legatura cu casa de asigurari si cu firma cu care exista incheiat contract de catre casa de asigurari de sanatate.
"Pentru obtinerea dispozitivului medical, asiguratul, unul din membrii de familie (parinte, sot/sotie, fiu/fiica), o persoana imputernicita legal in acest sens de acesta sau reprezentantul legal al asiguratului depune o cerere la casa de asigurari de sanatate in evidentele careia se afla asiguratul beneficiar al dispozitivului, insotita de un document justificativ care atesta calitatea de asigurat (adeverinta de asigurat/salariat), actul de identitate (in copie), codul numeric personal - CNP/cod unic de asigurare, prescriptia medicala pentru dispozitivul medical si declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca deficienta organica sau functionala nu a aparut in urma unei boli profesionale, a unui accident de munca sau sportiv. Pentru copiii in varsta de pana la 14 ani se ataseaza prescriptia medicala pentru dispozitivul medical recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, si certificatul de nastere (in copie), cu codul numeric personal - CNP/cod unic de asigurare. Copiile se vizeaza de casa de asigurari de sanatate pe baza originalelor."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handicap in urma unui accident de munca - ajutor financiar pentru proteza Marin_M Marin_M Buna ziua, V-as ruga, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la problema de mai jos: In urma unui accident de munca din 1987, mama mea s-a ales cu un ... (vezi toată discuția)
Accident de munca anterior datei de 1 ianuarie 2005 emillius emillius Buna ziua, Am cateva nelamuriri in privinta unui accident de munca in care persoana in cauza si-a pierdut capacitatea de munca, foarte probabil ca va fi ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, obligatiile ulterioare ale firmei misu1972 misu1972 Buna ziua, In februarie am avut un angajat din cadrul firmei care a suferit un accident de munca foarte grav. A reusit sa supravietuiasca dar acum este ... (vezi toată discuția)