avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare popriri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare popriri

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de popriri: in cazul unei popririi pe un cont bancar persoana fizica in care sigurele sume care intra sunt salariile lunare se face poprire pe intreaga suma care este virata in cont sau numai pe suma aceea stabilita de lege ( nu tin minte exact legea) care trebuie sa reprezinte 1/3 sau maxim 1/2 din salariu?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 17:46, 26 Octombrie 2009
Doar pe suma stabilita de lege.
Buna ziua,

subiectul este foarte interesant.
Daca poprirea s-ar face pe salariu, asupra angajatorului dvs., evident ca se va face doar pe 1/3 sau pe 1/2 din acesta, dupa caz.
In situatia unui cont, executorul nu poate sti ca este vorba de dvs. contul de salariu si il poate popri integral.
Trebuie sa faceti o contestatie in care sa dovediti ca este cardul atasat salariului.Eventual sa se schimbe poprirea de pe cont pe angajatorul dvs. caz in care veti fi protejat.
Semnalati aceste aspecte si executorului. Daca ii probati cele aratate s-ar putea ca el sa revina asupra popririi.

Cu stima,
Avocat Boncu
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
Boncu Constantin, Avocat
Eu cred ca proprirea se face asupra cotei de statuate prin titlul executoriu si se va implini din sumele intrate in contul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Executare silita amer amer rog un sfat... am doua popriri pe salariu in cuantum de 1/2. din luna aprilie 2014. in luna mai acelasi executor judecatoresc mi-a blocat contul de salariu ... (vezi toată discuția)
Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului cornel selaru cornel selaru In urma neplatii unui credit am fost executat cu poprirea a o treime din salariu. DE ACORD! Problema este alta ..Unitatea la care sunt angajat a facut ... (vezi toată discuția)