avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Fostele norme ale CAP-urilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Fostele norme ale CAP-urilor

Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți care este actul normativ prin care vechile CAP-uri atribuiau inginerului si contabilului șef norme convențiale până la 15% din retributia președintelui.
Nu găsesc nicăieri legislația aferentă, de dinainte de '89.
Vă mulțumesc anticipat.
Cu stimă,
Gabriel
Cel mai recent răspuns: gbaii , utilizator 08:15, 4 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 27/1976

Art. 68. -
(1) Pentru contributia adusa la realizarea planului de productie, cooperativa agricola va acorda specialistilor si contabililor sefi, retributii de stat, o retributie reprezentind pina la 15% din valoarea normelor de munca calculate pentru functia de presedinte astfel:

(a) inginerului sef si contabilului sef, in raport cu realizarea planului productiei nete;

(b) sefului de ferma, in raport cu realizarea planului productiei globale.
Vă mulțumesc. Încă o întrebare, dacă-mi permiteți, vă rog. Înainte de 1976 nu exista o lege asemănătoare? Tatăl a primit aceste drepturi începând din 1968.
Cu stimă,
Gabriel
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 27/1976 a abrogat :
- Decretul Consiliului de Stat nr. 171/1974 privind majorarea venitului garantat ce se asigura membrilor cooperativelor agricole de productie,
- Decretul Consiliului de Stat nr. 224/1974 cu privire la asigurarea venitului garantat de catre cooperativele agricole de productie lucratorilor care nu sint membrii ai acestora si extinderea venitului garantat la asociatiile economice intercooperatiste agrozootehnice;
- Hotarirea nr. 1877/1970 a Consiliului de Ministri si a Consiliului Uniunii Nationale a Cooperativelor Agricole de Productie cu privire la asigurarea unui venit minim lunar garantat membrilor cooperatori pentru munca depusa, acordarea de indemnizatii de stat cadrelor de conducere din cooperativele agricole de productie, precum si asigurarea platii integrale a pensiilor majorate membrilor cooperatori, cu modificarile ulterioare, republicata in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 104 din 5 octombrie 1972;
- Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 942/1972 privind salarizarea tehnicienilor incadrati ca sefi de ferma in cooperativele agricole de productie,
Mulțumesc frumos!
Cu stimă,
Gabriel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie revizuita URIAS URIAS Buna ziua, Am lucrat ca inginer agricol si sef ferma în perioada 1963-1990. În acelasi timp am lucrat si norma la CAP. În acest an am primit o adresa de la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori să aflu dacă normele de muncă de la c.a.p.(1976-1989) ... drmon drmon bună ziua. As dori să aflu dacănormele de muncă de la C.A.P.(1976-1989) conform adeverinței eliberate din arhiva CAP uluise adaugă la vechimea în muncă ... (vezi toată discuția)
Despre un decret dat de ceausescu privind stabilirea proprietatii crip crip Buna ziua.Va rog daca poate cineva sa ma ajute sa aflu care este numarul decretului si anul (decret din regimul Ceausescu) cand sa stabilit proprietatea numai ... (vezi toată discuția)