avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Va rog sa ma ajutați cu un raspuns
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Va rog sa ma ajutați cu un raspuns

As dori sa va expun o problema

In anul 2015 luna 01 mi sa pus poprire pe salariu pentru un credit acordat in 2010 (nu contest poprirea).In 2015 luna 08 sa terminat cu poprirea, la 2 saptmani după aceea mi-a venit si hârtia de la executor in care im spunea ca mi-am achitat toate datoriile către creditor.Pana aici nu contest nimic din cum au decurs lucrurile.
Când sa instituit poprirea am primit de la executor atât eu cat si banca o hârtie prin care in urma unei decizi judecătorești avute in luna 10 anul 2014, ca având de plata o suma fixa (datoria totala catre banca)plus cheltuielile cu executarea.
Acu 2 săptămâni mi-am făcut o cerere la biroul de credit pentru a vedea situația mea de acolo.
In urma raportului au rezultat următoarele:
-Banca in 2017 m-a raportat la Biroul de Credit cu o datorie de 110 lei
-Banca mi-a raportat ultima plata către ei in luna septembrie 2017 (eu am terminat cu plata datoriei către ei in luna septembrie 2015 conform hârtiei primita de la executor, aceasta hârtie a fost transmisa si băncii.Iar pentru patoria către ei a fost stabilita o suma fixa in anul 2014 luna octombrie de către executor)

Banca a procedat corect raportanduma la biroul de credit in anul 2017 de 2 ori cu întârzieri si inregistrandumi ultima plata in septembrie 2017?

Conform hârtiei de la executor mi-am plătit datoria către ING in anul 2015 luna august.

Pot cere băncii să-mi șteargă raportările din 2017 ca fiind eronate?
Iar in caz ca banca refuza sa-mi șteargă raportările ii pot chema in instanță?

Cum pot proceda pentru a cere băncii să-mi șteargă raportările zic eu abuzive (în biroul de credit apar cu 6 pe ultimele luni în relația cu ING, dar eu nu mai am nici o treaba cu ei din 2015 conform hârtiei primite de la executor care spune ca mi-am plătit datoria către creditor
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Puteți solicita băncii reanalizarea situației și clarificarea ei, aveți acest interes.
Si daca ei ar refuza sa își șteargă greșelile care ar fi pașii de urmat?
Adică daca ei spun ca nu sa comis nici o greșeală?

Mutumesc mult pentru răspuns

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Puteți solicita băncii reanalizarea situației și clarificarea ei, aveți acest interes.

Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
stancumihai85, utilizator
Vă adresați mai departe, la banca mamă, scrieți la CSALB, îi chemați la mediere, etc. Depinde câtâ determinare aveți și răbdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati stancumihai85 stancumihai85 As dori sa va expun o problema In anul 2015 luna 01 mi sa pus poprire pe salariu pentru un credit acordat in 2010 (nu contest poprirea).In 2015 luna 08 sa ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare ContSters444404 ContSters444404 Buna ziua...in luna septembrie 2013 am fost executat silit pentru un credit neachitat...in luna februarie 2014 am primit la firma unde lucram poprire pe ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit RoxanaMihalcea RoxanaMihalcea Buna ziua, Am un credit luat de la o banca in 2008...Poveste lunga...am luat pentru sora mea pentru ca avea nevoie urgent de bani si era proaspat ... (vezi toată discuția)