avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... help
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

help

pls...help...am fost chemat acum 2 ani la D.N.A,martor intr un dosar legat de permisul de conducere...am fost audiat intrun mod foarte dur si drept urmare am cedat si am declarat ca am dat spaga la oras,de 2 ani nu am mai primit nimic...mai risc ceva?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:15, 27 Octombrie 2009
in mod normal s-ar fi facut ceva in acest sens pana acum.
Daca ati fost chemat la audieri in calitate de martor, teoretic nu aveti ce sa patiti, insa daca nu stiti stadiul lucrarilor, este inca prematur sa credeti ca nu mai riscati nimic...informatiile dvs. sunt prea putine ca sa puteti primi un raspuns exact.
nu mi s a prezentat nimic in timpul anchetei.doar am dat o declaratie...cum pot sa aflu daca si cum s a solutionat cazul?
Solicitati autoritatii care a dispus audierea dvs sa comunice stadiul cercetarilor,
eventual concluzia finala
In raport de hotararea finala,exista variantele ca dvs fie,sa fiti audiat de catre instanta,fie sa nu mai fiti solicitat in acea cauza.
Raspunderea penala a dumneavoastra are ca obiect infractiunea de dare de mita.
Exista doua cazuri de impunitate : constrangerea

si autodenuntarea , inainte ca organele judiciare sa fie sesizate.
(ultima dintre variantele mentionate v-ar fi ajutat, in sensul exonerarii de raspundere penala)

Interesati-va da stadiul actelor de cercetare, intrucat urmarirea penala nu are caracter public.

Sanctiunea e pedeapsa cu inchisoarea .Succes.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila in proces penal, recuperare spaga ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)
Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Martor in dare de mita Geogel10 Geogel10 Art. 82 din Codul de procedură penală prevede că „persoana vătămată poate fi ascultată ca martor, dacă nu este constituită parte civilă în ... (vezi toată discuția)