avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina 18 săptămâni si locul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina 18 săptămâni si locul de munca

Buna subt angajata de o săptămână si 2 zile ca si casieră cu contract pe perioadă nedeterminata si 90 de zile perioadă de proba. Recent am aflat ca sunt însărcinată in 18 săptămâni si 4 zile. Daca eu am semnat deja contractul pe perioada nedeterminata pot fi data afara după cele 90 de zile de proba dupa ce aduc înștiințarea scrisa si actele de la medicul ginecolog? Ce proceduri ar trebui urmate? Ceva sfaturi?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:37, 3 Aprilie 2018
buna dimineata. Poate va ajuta informatiile de aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Va mulțumesc foarte mult. Acuma am reușit sa înțeleg ca nu te poate da afara nu se mai aplica art.31. Am căutat in foarte multe forumuri dar nu am găsit pana acum!!!
Plăcerea mea. Sper sa vă fie de ajutor, La o simpla căutare pe net am găsit mai multe răspunsuri /interpretări ale legislației pe această temă, chiar și un caz câștigat de o doamnă pe această temă. Multă baftă și sarcină ușoară.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc !De când am aflat ca sunt însărcinată (luni 03.04.18) am tot căutat si toate raspunsurile erau confuze,imi fac griji pentru ca in situatia data nu imi permit sa fiu data afara,asta nu a fost ceva planificat nici nu am avut acele simtome obisnuite de sarcina,nici nu știam ca trebuie adusa o înștiințare scrisa la mana pentru angajator credeam ca doar ceva de la medicul ginecolog.
Sincer, din ce am citit și eu pe această temă, nu cred că vă pot da afară pentru că sunteți însărcinată, acest motiv, ca oricare altul, poate fi contestat în instanță. Sper să înțelegeți ok cu angajatorul și să nu fie nicio problemă, Pentru a fi mai în temă puteți citi Codul munci( Legea 53/2003) și O.U.G. 96/2003- privind protecția maternității la locul de muncă, ambele cu modificările și completările ulterioare (actualizate ''la zi'')

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului MirelaPav MirelaPav Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu indemnizatia ccc. Sunt insarcinata in 9 saptamani, data probabila a nasterii este pe 11.11.2018. Am muncit in ... (vezi toată discuția)
Insarcinata - pot schimba locul de munca? Ana_Neamt Ana_Neamt Buna ziua, Numele meu este Ana si am o mare nelumurire. In prezent sunt angajata la o firma in oras, de aproximativ 2 ani de zile. De 2 saptamani tocmai am ... (vezi toată discuția)
Gravidă în săptămâna a 10-a, probleme mari la locul de muncă... mă puteți ajuta? Anyfel Anyfel Sunt insarcinata...lucrez in actualul loc de munca de 1 luna jumate...in prima saptamana dupa ce m-am.angajat am.aflat ca sunt insarcinata. Nu am stiut inainte ... (vezi toată discuția)