avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de cresterea copilului

Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu indemnizatia ccc.
Sunt insarcinata in 9 saptamani, data probabila a nasterii este pe 11.11.2018.
Am muncit in perioada noiembrie 2016-august 2017 si 18 noiembrie 2017 - prezent.
As putea lua indemnizatie ccc?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:27, 12 Aprilie 2018
Bună ziua. Sper ca nu mă înșel dar din detaliile dvs. și din răspunsurile date pe această temă pe acest forum, eu spun că beneficiați de aceste plăți... Angajatorul actual are cunoștință de starea dvs. de graviditate?
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Ionut.ion, utilizator
Conditia pentru primirea indemnizatiei pentru CCC este sa aveti realizate venituri minim 120 luni in cele 24 de luni anterioare celei in care s-a nascut copilul. Daca veti naste in luna precizata de dvs. veti realiza cele 12 luni.
Ideea este ca per total am 12 luni lucrate in 24 de luni, dar nu sunt consecutive. As face 12 luni consecutive la locul actual de munca daca as naste dupa data de 18 noiembrie, ceea ce nu cred. Momentan angajatorul nu are cunostinta de starea mea de graviditate, urmeaza. In aceasta privinta, trebuie instiintat in scris ? Sau adusa doar o adeverinta de la medicul ginecolog/medic de familie?
Nu cred ca trebuie sa fie 12 lunii consecutive, cel putin eu asa am inteles... Trebuie anuntat in Scris despre starea dvs. de graviditate, un model de ''instintare'' gasiti aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
sau poate va ajuta dl. Cons. jur. Cornel Vasile cu un alt model, aceasta insotita de actele doveditoare de la medicul de familie sau ginecolog Drepturile dvs. in aceasta situatie sunt cele din OUG 96/2003-protectia maternitati la locul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
[ link extern ]
Cred ca ar trebui sa anuntati cat mai curand angajatorul de acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

In cat timp trebuie sa anunt la servici ca sunt insarcinata? adela05 adela05 Exista vreun termen legal in care sunt obligata sa anunt la servici ca sunt insarcinata? Eu am deja 13 saptamani si nu am anuntat, deoarece vroiam sa trec cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata-sarcina-somaj-concediu maternitate nataliaz nataliaz Buna ziua, va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Ma aflu la finalul primei saptamani la noul meu loc de munca pe perioada determinata de 3 luni. In ... (vezi toată discuția)
Somaj/indemnizatie crestere copil mariamaria1982 mariamaria1982 Buna ziua, am rugamintea de a imi raspunde la cateva intrebari. Din 5,04,2016 lucrez la o firma.In sept 2016 am aflat ca sunt insarcinata.La 9 sapt am ... (vezi toată discuția)