avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj/indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj/indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

am rugamintea de a imi raspunde la cateva intrebari.
Din 5,04,2016 lucrez la o firma.In sept 2016 am aflat ca sunt insarcinata.La 9 sapt am informat in scris angajatorul de starea mea de graviditate. In luna dec 2016 am primit o recomandare de la medicul ginecolog cu scurtarea programului de lucru datorita unor mici schimbari in evolutia sarcinii. Angajatorul nu ao fost de acord cu acest lucru(nici nu a vrut sa vada documentele medicale)pe motiv ca nu exista suficient personal si ca situatie se va schimba de la inceputul anului 2017,Lucru ce s-a si intamplat,scurtatrea programului nu a fost luata in calcul,ba mai mult au inceput sa faca restructurari(o parte din colegi au fost dati in concedii fara plata). Intrebarea mea este:
1.Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca nu am decat 9 luni lucrate la acelasi angajator.Contabila mi-a spus ca este nevoie de 12 luni consecutive la acelasi angajator?
2. Daca nu beneficiez de somaj,voi putea beneficia de indemnizatie de crestere copil dupa nastere?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 17 Ianuarie 2017
mariamaria1982 a scris:

....
1.Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca nu am decat 9 luni lucrate la acelasi angajator.Contabila mi-a spus ca este nevoie de 12 luni consecutive la acelasi angajator?
2. Daca nu beneficiez de somaj,voi putea beneficia de indemnizatie de crestere copil dupa nastere?

va multumesc!



1.Contabila dvs sa citeasca mai intai Legea 76/2002 si dupa aceea sa va dea un raspuns.

Stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM poate fi cumulat de la mai multi angajatori si nu numai de la unul singur.

2. Detalii despre conditiile pentru somaj
www.avocatnet.ro/content/for...

3. Care este data prezumata a nasterii copilului?
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.


data nasterii este pe 26.06.,2017.

Un eventual concediu fara plata m-ar afecta in vreun fel?
Concediu fara plata va poate afecta, intrucat nu constituie vechime in munca, stagiu de cotizare la somaj, pensie si sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copilului Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am o intrebare despre indemnizatia pt cresterea copilului,pe data de 10 aprilie 2016 va avea loc nasterea copilului meu si pe data de 9 aprilie 2016 ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj in urmatoarea situatie?? loredanarusnac2 loredanarusnac2 Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare: din iunie 2013 sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o firma,din decembrie 2013 am intrat in ... (vezi toată discuția)