avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp va sosi răspunsul de la comisia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp va sosi răspunsul de la comisia de disciplină?

Sunt angajat la stat si sefii mi au facut referat ptr comisia de disciplină pe motivul că am refuzat semnarea adresei in care se specifică că eu trebuia sa înlocuiesc o colega,nu mi s ă dat sa citesc si sa semnez adresa.M am prezentat la comisia de disciplină pe 5.02 si a doua înfățișare pe 28.02 aducând probe la dosar iar de atunci nu am primit raspuns.Sunt bolnavă de astm bronsic,talasemie minora si am cerut șefei in data de 17.01, 2 zile din co retro pe 2017 si mi a spus :ai programare ?i am spus ca am programare la medic ptr analize.nu mi a s ă acordat cele 2 zile co retro pe 2017.Raspuns de la comisia de disciplină nu mi s ă dat nici in ziua de azi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 3 Aprilie 2018
1. pentru personalul contractual:
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

2. pentru functionarii publici
În termen de 5 zile lucrătoare de la data finalizării procedurii cercetării administrative , comisia de disciplină întocmeşte un raport cu privire la sesizarea în cauză, care trebuie să conţină următoarele elemente:
a) numărul şi data de înregistrare ale sesizării;
b) numele complet şi funcţia deţinută de funcţionarul public a cărui faptă a fost sesizată ca abatere disciplinară, precum şi compartimentul în care acesta îşi desfăşoară activitatea;
c) numele complet şi domiciliul persoanei care a formulat sesizarea sau, după caz, locul de muncă şi funcţia deţinută de aceasta;
d) prezentarea pe scurt a faptei sesizate şi a circumstanţelor în care a fost săvârşită;
e) probele administrate;
f) propunerea privind sancţiunea disciplinară aplicabilă sau, după caz, propunerea de clasare a sesizării;
g) motivarea propunerii;
h) numele complet şi semnăturile preşedintelui şi ale celorlalţi membri ai comisiei de disciplină, precum şi ale secretarului acesteia;
i) data întocmirii raportului.

În termen de 10 zile calendaristice de la data primirii raportului comisiei de disciplină, persoana care are competenţa legală de a aplica sancţiunea disciplinară va emite actul administrativ de sancţionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedeaza comisia de disciplina daca persoana care a sesizat-o renunta la sesizare? hope0022 hope0022 Daca o persoana depune o sesizare privind un functionar public, ulterior revenind asupra ei si renuntand la ea, comisia de disciplina poate lua act de aceasta ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina functionari publici birsany birsany buna ziua ! a fost sesizata comisia de disciplina de catre compartimentul resurse umane ca un functionar a lipsit 2 zile, fiind atasate la sesizare nota ... (vezi toată discuția)
Retrogradare secretar klaudia772001 klaudia772001 In cazul in care Comisia de Disciplina prin raportul elaborat propune retrogradarea din functie publica pe o perioada de pana la un an, in cat timp de la ... (vezi toată discuția)