Sunt angajat la stat si sefii mi au facut referat ptr comisia de disciplină pe motivul că am refuzat semnarea adresei in care se specifică că eu trebuia sa înlocuiesc o colega,nu mi s ă dat sa citesc si sa semnez adresa.M am prezentat la comisia de disciplină pe 5.02 si a doua înfățișare pe 28.02 aducând probe la dosar iar de atunci nu am primit raspuns.Sunt bolnavă de astm bronsic,talasemie minora si am cerut șefei in data de 17.01, 2 zile din co retro pe 2017 si mi a spus :ai programare ?i am spus ca am programare la medic ptr analize.nu mi a s ă acordat cele 2 zile co retro pe 2017.Raspuns de la comisia de disciplină nu mi s ă dat nici in ziua de azi.
1. pentru personalul contractual:
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
2. pentru functionarii publici În termen de 5 zile lucrătoare de la data finalizării procedurii cercetării administrative , comisia de disciplină întocmeşte un raport cu privire la sesizarea în cauză, care trebuie să conţină următoarele elemente:
a) numărul şi data de înregistrare ale sesizării;
b) numele complet şi funcţia deţinută de funcţionarul public a cărui faptă a fost sesizată ca abatere disciplinară, precum şi compartimentul în care acesta îşi desfăşoară activitatea;
c) numele complet şi domiciliul persoanei care a formulat sesizarea sau, după caz, locul de muncă şi funcţia deţinută de aceasta;
d) prezentarea pe scurt a faptei sesizate şi a circumstanţelor în care a fost săvârşită;
e) probele administrate;
f) propunerea privind sancţiunea disciplinară aplicabilă sau, după caz, propunerea de clasare a sesizării;
g) motivarea propunerii;
h) numele complet şi semnăturile preşedintelui şi ale celorlalţi membri ai comisiei de disciplină, precum şi ale secretarului acesteia;
i) data întocmirii raportului.
În termen de 10 zile calendaristice de la data primirii raportului comisiei de disciplină, persoana care are competenţa legală de a aplica sancţiunea disciplinară va emite actul administrativ de sancţionare