avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral dupa deces tatalui meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral dupa deces tatalui meu

Tata a decedat 2017 noiembrie.Am inceput demersurile ptr succesiune,Eu fratele meu ,mama si cei doi frati ai tatalui.Am ajuns in stadiul in care trebuie sa impartim ~4 hectare de pamint.(mentionez ca sunt 10 parcele,3 sunt intabulate dar 7 nu) Unchii sunt batrani si nu stiu cum ar trebui sa procedam (e vorba de bani) ptr a putea EU,Fratele si mama sa intram in drepturi chiar daca unchii refuza.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:24, 4 Aprilie 2018
Din pacate daca doriți sa iesiti din indiviziune cu privire la acel teren trebuie sa suportati pentru început taxa de timbru. La finalul procesului paratii vor fi obligați la cheltuieli de judecata .
Daca in actul de proprietate asupra terenului erau trecuti unchii impreuna cu tatal, atunci trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tata astfel incat dvs, si mama sa deveniti proprietari pe cota tatalui. Apoi, daca unchii sunt de acord, puteti incheia la un birou notarial un act de dezmembrare si partaj prin care sa primiti in proprietate exclusiva o suprafata de teren cu care sa faceti ce vreti in continuare - fie, daca unchii nu sunt de acord, cereti partajul in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu nabadai!!! rallia rallia Buna seara, rog frumos aratati-mi luminita de la capatul tunelului in urmatorul caz: Suntem 2 frati impreuna cu mama ,tata a decedat acum 3 ani.In ultima ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține ... Buța Nelu Buța Nelu Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține unui titlu de proprietate comun (5 persoane, printre care și tatăl meu care a decedat). ... (vezi toată discuția)