avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Imi poti lua concediu de odihna in preaviz? In conditiile in care lucrez doar de 4 luni. Trebuie sa am o anumita perioada de cand lucrez? Si daca se poate, angajatorul este obligat sa mi-l dea, sau are si dreptul sa il refuze?!
Cel mai recent răspuns: lavinia radut , utilizator 22:18, 3 Aprilie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

2. Salariatul si angajatorul de comun acord pot stabili ca zilele de concediu de odihna neefectuate sa fie efectuate in perioada de preaviz.
Conform art.81 alin. (5) din Codul muncii , pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

3. Angajatorul nu are obligatia sa aprobe efectuarea CO al angajatului aflat in preaviz, insa are obligatia ca la incetarea c.i.m. sa compenseze in bani zilele de CO neefectuate.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere tweety_baby tweety_baby Buna ziua,in cursul acestei dimineti am fost sunata de catre seful meu pentru a ma anunta ca voi fi data afara,pentru faptul ca nu isi mai permite sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Demisie Lupes Fenina Lupes Fenina Administratorul unei instituţii bugetare a demisionat începând cu data de 01.04.2013, are dreptul la 6 zile de concediu de odihnă, se va acorda ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)