avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura de citare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura de citare

Speta: reclamanta intr-un proces de divort are domiciliul in tara, sotul parat in spania.dau adresa din spania conform permisului de rezidenta sa se faca procedura de citare, care se repeta de vreo 3 ori dar fara rezultat pt. ca paratul s-a mutat si nu vrea sa ne comunice unde pt. ca nu e de acord cu divortul. vorbesc intr-un final cu dumnealui la telefon, il conving sa-i dea divortul reclamantei, el zice ca va lua legatura cu un avocat care sa-l reprezinte si va face toate demersurile in acest sens. totusi, in aceeasi zi o suna pe reclamanta sa-i spuna ca nu e de acord cu nicun divort...acum instanta imi pune in vedere sa fac toate demersurile in vederea citarii...pai ce demersuri sa fac daca paratul nu mai are pe nimeni in tara si nu vrea sa spuna unde locuieste si nici nu lucreaza cu carte de munca? de ce nu mi se cere efectuarea citarii prin publicitate??? #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters6135 , utilizator 20:44, 2 Noiembrie 2009
Parerea mea este sa faceti demersuri la politie, pt a afla ultimul domiciliu cunoscut in tara, si sa il citati acolo.
~ Conținut șters la cerere ~
ana-cristina a scris:

Speta: reclamanta intr-un proces de divort are domiciliul in tara, sotul parat in spania.dau adresa din spania conform permisului de rezidenta sa se faca procedura de citare, care se repeta de vreo 3 ori dar fara rezultat pt. ca paratul s-a mutat si nu vrea sa ne comunice unde pt. ca nu e de acord cu divortul. vorbesc intr-un final cu dumnealui la telefon, il conving sa-i dea divortul reclamantei, el zice ca va lua legatura cu un avocat care sa-l reprezinte si va face toate demersurile in acest sens. totusi, in aceeasi zi o suna pe reclamanta sa-i spuna ca nu e de acord cu nicun divort...acum instanta imi pune in vedere sa fac toate demersurile in vederea citarii...pai ce demersuri sa fac daca paratul nu mai are pe nimeni in tara si nu vrea sa spuna unde locuieste si nici nu lucreaza cu carte de munca? de ce nu mi se cere efectuarea citarii prin publicitate??? #-o

citati-l la adresa domiciliului conjugal sau la ultima lui adresa din tara.
parerea mea este ca in astfel de situatii trebuie evitat sa spui ca este in afara tarii.
chiar nu se risca anularea actelor de procedura daca reclamantul il citeaza prin publicitate sau la usa instantei... se motiveaza ca reclamantul nu cunoaste unde se afla paratul, daca mai este in romania sau in afara ei.
nu cred ca puteti sa rezolvati nimic cu servicile de evidenta a populatiei din tarile UE deoarece putin probabil sa-i divulge adresa.
de exemplu, intr-un caz de-al meu, politia a confirmat ca X este in tara si orasul respectiv dar nu au dat adresa respectiva.
Incercati sa nu spuneti ca e afra din tara...Din pacate la unele instante se solicita dovezi ( asoc de proprietari...) ca paratul mai locuieste acolo.Daca-si angajeaza aparartor ati scapat;), deoarece il reprezinta
desi aveam adresa din permisul de rezidenta, paratul s-a mutate de acolo si nu vrea sa ne spuna unde. am facut o adresa la ambasada romaniei in spania, dar mi-au raspuns ca nu pot sa dea asemenea informatii decat in baza unei comisii rogatorii. cum se procedeaza cu o astfel de comisie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de un cetatean italian... rose3003 rose3003 va rog mult sa ma ajutati :( sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean italian. casatoria a avut loc in italia dupa care a fost inscrisa si in romania. acum eu ... (vezi toată discuția)
Demersuri cautare sotz-parat crisandra crisandra Procesul de divort in care am fost angajata stagneaza deoarece sotia reclamanta nu stie de 4 ani unde este sotzul ei (de alta cetatenie). :(( Am spus ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu cum pot sa divortez de sotul meu care este plecat de la mine deci nu mai stiu de el din 2009,el fiind cetatean egyptean florentina777 florentina777 am bagat div anul trecut ,el normal ca nu s-a prezentat la nici o infatisare si asa f rare ca si termen,il tot citau la adresa de la el din egypt,care nu mai e ... (vezi toată discuția)