avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE

Avem un salariat care are o porpire si ne-a venit o a doua pentru acelasi salariat. Vroiam sa stiu daca cf art 409 C.proc.civ alin b), putem retine din salariu 1/3 suma poprita impartindu-se in procent catre cei doi executori. 60% unde este suma mai mare si 40% unde suma este mai mica. Mentionez ca popririle nu sunt pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau pensie alimentara. Cum de altfel , venitul realizat din incapacitate temporara de munca(concediu medical) nu poate fi afectat de poprire.

Intrebarea este tinand cont de cele scrise mai sus; Se poate face retinere pe 1/3 din salariu ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
AAdriana8, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:17, 5 Aprilie 2018
Ati precizat articolul din vechiul cod in primul rand. In al doilea rand, maximul ce se poate retine este 1/2 conform alin. 2 art. 729 Cod Procedura Civila
Si minim? Asta era intrebarea.

Company Advising a scris:

Ati precizat articolul din vechiul cod in primul rand. In al doilea rand, maximul ce se poate retine este 1/2 conform alin. 2 art. 729 Cod Procedura Civila

....1/3
Company Advising,
La Art. 729 alin. 1 pct b, 1/3 pentru orice alte datorii.

Insist pt ca, breau sa stiu exact dacavpt 2 popriri la acelasi executor pot retine 1/3 din salariul omului.
Credeti ca mi puteti da un raspuns exact. Legea o stiu.
Va multumesc

Company Advising a scris:

....1/3

Doamna. Pentru mai multe popriri se procedeaza conform Legii pe care o stiti. Dar nu puteti depasi 1/2 din veniturile angajatului. Daca exista o singura poprire ii opriti 1/3. Daca sunt mai multe, ii opriti pana la maxim 1/2 - desigur, conform Legii.
In speta dvs., daca salariatul are 2000 lei salariu net sa spunem, ii popriti 1/2. Daca mai vine o poprire la alt executor, tot 1/2 ii opriti si se face distributia conform Legii.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se va popri 1/3 sau 1/2 din salariu ? oanaportar oanaportar Vă rugăm frumos să ne sfătuiți cum trebuie procedat în cazul următor : - instituția noastră a primit de la un Birou de executare 2 Adrese de ... (vezi toată discuția)
Cat se poate popriri din salariu? petrans petrans am primit prin executor judecatoresc poprirea unei sume de 69 USD +5500 lei penalizari pentru neplata din 2002 a telefonului mobil.Am inteles ca SC ne facem ... (vezi toată discuția)
Poprire salar ContSters75210 ContSters75210 Buna seara.As dori mai multe lamuriri in legatura cu plafonul maxim al sumei poprite din salar si distribuirea sa. .Problema mea suna cam asa:din cauza a mai ... (vezi toată discuția)