Avem un salariat care are o porpire si ne-a venit o a doua pentru acelasi salariat. Vroiam sa stiu daca cf art 409 C.proc.civ alin b), putem retine din salariu 1/3 suma poprita impartindu-se in procent catre cei doi executori. 60% unde este suma mai mare si 40% unde suma este mai mica. Mentionez ca popririle nu sunt pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau pensie alimentara. Cum de altfel , venitul realizat din incapacitate temporara de munca(concediu medical) nu poate fi afectat de poprire.
Intrebarea este tinand cont de cele scrise mai sus; Se poate face retinere pe 1/3 din salariu ?
Ati precizat articolul din vechiul cod in primul rand. In al doilea rand, maximul ce se poate retine este 1/2 conform alin. 2 art. 729 Cod Procedura Civila
Ati precizat articolul din vechiul cod in primul rand. In al doilea rand, maximul ce se poate retine este 1/2 conform alin. 2 art. 729 Cod Procedura Civila
Company Advising,
La Art. 729 alin. 1 pct b, 1/3 pentru orice alte datorii.
Insist pt ca, breau sa stiu exact dacavpt 2 popriri la acelasi executor pot retine 1/3 din salariul omului.
Credeti ca mi puteti da un raspuns exact. Legea o stiu.
Va multumesc
Doamna. Pentru mai multe popriri se procedeaza conform Legii pe care o stiti. Dar nu puteti depasi 1/2 din veniturile angajatului. Daca exista o singura poprire ii opriti 1/3. Daca sunt mai multe, ii opriti pana la maxim 1/2 - desigur, conform Legii.
In speta dvs., daca salariatul are 2000 lei salariu net sa spunem, ii popriti 1/2. Daca mai vine o poprire la alt executor, tot 1/2 ii opriti si se face distributia conform Legii.
Poprire salar
ContSters75210
Buna seara.As dori mai multe lamuriri in legatura cu plafonul maxim al sumei poprite din salar si distribuirea sa. .Problema mea suna cam asa:din cauza a mai ... (vezi toată discuția)