avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Drepturi de autor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Drepturi de autor

Buna ziua,
In cazul in care un salariat este angajat pe o fundatie cu contract de drepturi de autor, ce contributii si taxe datoreaza?
Doar impozitul de 10% aplicat venitului brut diminuat cu cota forfetara de 40% asupra venitului brut?
Am citit in Codul Fiscal ca veniturilor obtinute din drepturi de autor sub salariul minim pe economie nu li se aplica CAS si CASS.
Este corect?
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 09:10, 5 Aprilie 2018
Nu se discuta de salariat care sa fie angajat pe o fundatie cu contract de drepturi de autor. Salariatul are contract de munca.
M-am exprimat gresit....
Care este tratamentul care se aplica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cf. oug 79/2017 ElaDragomir ElaDragomir Buna ziua, In cazul veniturilor din drepturi de autor care sunt contributiile ce se vor achita? Eu inteleg asa: IMPOZIT ( final 10%) aplicat la BRUT - 40% ... (vezi toată discuția)
Ghid util pentru veniturile din drepturi de autor 2012 - 2014 Laura Ciobeica Laura Ciobeica Veniturile din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala fac parte din categoria veniturilor din activitati independente. ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor persoana fizica obtinute din afara romaniei AutorKvaiDlume AutorKvaiDlume Speta: Persoana fizica, NU autorizata, fara nici un alt venit in Romania publica scrieri in SUA in 2013. In cursul anului isi face formele necesare platii de ... (vezi toată discuția)