avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia comitetului executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia comitetului executiv

Buna seara. In adunarea generala s-a hotarat zugravirea scarilor. Comitetul executiv cere oferte. Ofertele sunt discutate in comitet si comitetul alege oferta cea mai convenabila pentru asociatie, apoi contracteaza lucrarea. Cel putin trei oferte sunt afisate la avizierul fiecarei scari , insotite de motivul pentru care a fost aleasa respectiva oferta dintre cele mentionate si afisate. Asa stiu eu ca este corect. Gresesc? O proprietara ma ameninta ca ma joc cu focul. Ca sunt obligata sa fac adunare generala, in care proprietarii sa studieze ofertele si ei sunt cei care hotarasc cu care firma vor lucra. Va rog mult , informati-ma cum este corect. Este obligatia comitetului executiv sa faca tot ceea ce este necesar pentru a pune in practica hotararile adunarii generale.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mikifulgutz , utilizator 21:26, 4 Aprilie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretentia proprietarei contravine dispozitiei in vigoare
Alegerea executantului reprezinta si implica responsabilitatea reprezentantilor asociatiei de proprietari
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie
HG nr 1588/2007
art 22(9) Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007. In caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plată.
Va multumesc. Deci este corect cum procedam. Suntem administrati de catre o firma. Si preferam sa cautam noi oferte, sa vizitam ceva lucrari efectuate de catre acele firme, nu ceea ce ne alege administratorul. Insa comitetul este cel care alege din 6-7 firme, cea mai potrivita pentru asociatie. Nu inteleg de ce sunt amenintata. Chiar i-am rugat pe proprietari, in adunarea generala, sa vina si dansii cu oferte si chiar sa participe, ca invitati, la sedintele comitetului , in care se studiaza ofertele si se alege oferta cea mai convenabila. Deci am o deschidere totala catre proprietari. Va multumesc, inca o data , pentru promptitudinea raspunsului.
Va doresc sarbatori pline de lumina si bucurii, alaturi de cei dragi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractare servicii de reparatii de catre asociatiile de proprietari toni6687 toni6687 As dori sa stiu daca este corect sa se contracteze o firma de reparatii (refacere burlane de scurgere si acoperis),de catre o asociatie de proprietari, fara a ... (vezi toată discuția)
Zugravit casa scarii gramaalexandra gramaalexandra buna ziua! la ultima sedinta s-a propus sa se zugraveasca casa carii ( care arata groaznic ),majoritatea proprietarilor prezenti refuzand acest lucru. cred ca ... (vezi toată discuția)
Lucrari efectuate de asociatia de proprietari Ginulici Ginulici Buna ziua, Ma intereseaza daca pentru a se zugravi scara unei asociatii de proprietari este necesar acordul tuturor locatarilor, sau numai al majoritatii ... (vezi toată discuția)